Astfel, tomatele sunt vândute în pieţele bucureştene cu până la patru lei, adică cel mai mare preţ din ţară, aceasta în timp ce în judeţe precum Gorj, Brăila, Prahova se comercializează cu un leu, maxim doi lei.
Şi când vine vorba despre ardei, în Bucureşti preţurile nu sunt rezonabile, kilogramul de ardei gras fiind vândut cu preţuri cuprinse între 2,5 lei şi 5 lei. În celelalte zone ale ţării ardeii sunt vânduţi chiar şi cu 1,5 lei-2,5 lei.
Şi la brânzeturi bucureştenii trebuie să scoată din buzunar mai mulţi bani, fiind nevoiţi să plătească între 3 lei şi 4,5 lei pe litrul de lapte. Acesta este cel mai mare preţ din ţară, cele mai mici fiind în judeţul Vaslui – 1,8 lei-2 lei per litru.
Telemeaua ajunge în Capitală la 20 lei, în timp ce în Maramureş, Vrancea şi Botoşani abia dacă atinge 12 lei/kg.
Pe de altă parte, carnea este ceva mai ieftină în Capitală. Astfel, carcasa de porc se vinde în Bucureşti cu 10-11 lei/kg, în timp ce la Iaşi şi Brăila ajunge până la 18 lei. Şi carnea de pasăre este în Capitală sub 10 lei, iar în Iaşi ajunge la 15 lei, în Vasui la 14 lei, la Dolj 13 lei.