Faţă de luna aprilie 2010, numărul total de anunţuri a scăzut cu 3.029, se arată într-un studiu realizat de balaur.ro. Topul domeniilor cu cele mai multe locuri de muncă s-a menţinut. Pe primele locuri se situează Vânzările şi Comerţul, industria IT si Finanţele, Contabilitatea şi Asigurările.  

Din cele 73 de domenii de încadrare a ofertelor de locuri de muncă, primele 20 de categorii cuprind 72,61% din totalul anunţurilor publicate.0-53372-i.jpg

Deşi numărul de joburi din industria auto a scăzut cu 17%, aici există de două ori mai multe joburi ca la începutul anului.

Cele mai mari scăderi, de -20%, s-au înregistrat pe Producţie, Publicitate/PR şi Marketing, domenii care erau în topul creşterilor în lunile trecute.

Singurele domenii care au înregistrat creşteri sunt Distribuţia şi Depozitarea cu 3,7% şi 3,2%.

0-53373-foto.jpgBalaur.ro arată că doar 15% din total anunţurilor conţin informaţii despre salariul oferit. Aceste informaţii sunt extrase automat cu ajutorul unui program de calculator şi reprezintă salariile declarate de angajatori la crearea anunţurilor. Este posibil ca în unele cazuri să nu reprezinte salariile reale oferite la angajare, se arată în studiu.

Dintre anunţuri, 2.962, reprezentând 15,39% din numărul total, sunt duplicate conform sistemului de detecţie a anunţurilor duplicate Balaur.ro. Altfel spus, aproximativ 1 din 6 anunţuri este o copie a unui anunţ mai vechi de pe acelaşi site sau de pe alt site de joburi.

SURSA: balaur.ro