Raportul Individual Income Tax and Social Security Rate Survey al KPMG este un studiu transfrontalier cu privire la cotele de impozit pe venit și de contribuții la asigurări sociale, care include date pentru anii 2003-2012. Raportul acoperă 114 state, concentrându-se asupra nivelului maxim de impozit datorat administrațiilor centrale de stat.
Potrivit acestuia, în nordul Europei, media cotelor maxime de impozit pe venit este de 36.5%, în această sub-regiune înregistrându-se relativ puține schimbări în cursul anului 2012. Modificări vor avea loc însă în Marea Britanie, unde guvernul a anunțat deja planuri pentru reducerea cotei maxime de impozit actuale de la 50% la 45% începând din aprilie 2013.
Studiul KPMG arată că cele mai mari cote de impozit pe venit din lume se regăsesc în mica insulă Aruba din Caraibe, cu o cotă maximă de 58.95%. Alte țări în care cota maximă de impozit depășește 50% sunt în mare parte europene: Suedia (56.6%), Danemarca (55.4%), Olanda (55%), Austria (50%), Belgia (50%) și Marea Britanie (50%). Exceptii există însa și în Africa și Asia, respectiv în Japonia (50%), și în Senegal (50%), care participă pentru prima dată la sondaj. În nordul Europei, media cotelor maxime de impozit pe venit este de 36.5%, în această sub-regiune înregistrându-se relativ puține schimbări în cursul anului 2012. Modificări vor avea loc însă în Marea Britanie, unde guvernul a anunțat deja planuri pentru reducerea cotei maxime de impozit actuale de la 50% la 45% începând din aprilie 2013.
În ce țară sunt aplicate cele mai mari impozite pe salarii?
30 octombrie 2012, 21:59
Ultima modificare în 9 martie 2019, 01:37
Cele mai mari cote de impozit pe venitul individual sunt aplicate în statele nord vest europene, unde nivelul de impozitare ajunge la peste 50%, în condițiile în care, media cotelor maxime europeane este de 36,5%. Există o insulă în Caraibe unde impozitarea bogăției ajunge la aproximativ 59%.
Etichete: bogatie,
impozit,
insule
Publicat in categoriile: Știri economice
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri economice
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- De frica inflaţiei, BNR ajută leul: Cursul euro coboară la minimul ultimelor 25 de zile
- Ce nu a reușit recesiunea face uraganul Sandy
- Cât mai rentează investiția în SIF-uri
- Profitul SIF Transilvania a crescut cu 64,5% în primele nouă luni ale anului
- BNR: Cursul euro scade cu mai mult de 1 ban, în ton cu regiunea
- Prima emisiune de obligaţiuni ipotecare în România, cel târziu în 2013
- Trei lovituri consecutive au trimis Bursa de Valori la podea
- Leul recuperează teren uşor în faţa euro
- Directorul BVB: Cazul Sima nu a avut nicio legătură cu piaţa de capital românească
- SSIF SWISS CAPITAL şi BT SECURITIES vor intermedia listarea Nuclearelectrica pe bursă