România ar putea avea peste doi ani cel mai mare parc eolian din Europa, potrivit presei spaniole. În 2010 se va încheia constucţia parcului din Dobrogea. Primele generatoare eoliene din parcul Fântânele-Cogealac, din Dobrogea, au început deja să producă energie eoliană fără să emită bioxid de carbon. Când se va încheia construcţia parcului, în 2012, puterea acestor generatoare va ajunge la 600 MW, în cadrul parcului eolian cel mai mare din Europa continentală, scrie p
România ar putea avea peste doi ani cel mai mare parc eolian din Europa, potrivit presei spaniole. În 2010 se va încheia constucţia parcului din Dobrogea.
Primele generatoare eoliene din parcul Fântânele-Cogealac, din Dobrogea, au început deja să producă energie eoliană fără să emită bioxid de carbon.
Când se va încheia construcţia parcului, în 2012, puterea acestor generatoare va ajunge la 600 MW, în cadrul parcului eolian cel mai mare din Europa continentală, scrie portalul spaniol Evwind.com. În prezent, parcul eolian Whitelee din Scoţia este cel mai mare parc eolian terestru din Europa.
Parcul este construit de compania cehă CEZ, va avea 139 de generatoare de energie eoliană, cu o putere totală de 347,5 MW la Fântânele şi alte 101 turnine eoliene care vor produce energie de 252,5 MW la Cogealac. Investiţia totală ajunge la 1,1 miliarde euro; parcul eolian va fi finalizat anul acesta la Fântânele, iar construcţiile vor începe în 2011 la Cogealac.
Compania energetică GE Energy va furniza cele 101 turbine eoliene, astfel ca România să poată atingă obiectivul ca, în 2020, 20% din energia generată să provină din surse regenerabile.