‘De la numărul de consilieri vom trece, până pe 31 martie, la reducerile în aparatul central, atât ale funcţiilor de conducere cât şi ale numărului de angajaţi. Nu există în nicio structură a aparatului central, guvernamental, un singur post suplimentar aprobat. Dimpotrivă, deja, după primele hotărâri de Guvern privind reorganizarea ministerelor, în majoritatea ministerelor există o reducere între 5%- 8%- 10% a numărului de personal’, a spus Ponta.
Guvernul nu va mai aproba, în 2013, finanţarea niciunei investiţii pentru care autorităţile locale au posibilitatea de a accesa fonduri europene, a avertizat premierul.

‘Interzicem prin legea bugetului: dacă poţi să te duci să accesezi un fond european, nu mai vii să ceri bani de la bugetul de stat pentru că fie nu ai energia, nu ai competenţa, fie nu ai dorinţa de a te supune regulilor stricte privind utilizarea banilor europeni’, a spus Ponta, la Palatul Victoria.

Executivul va stopa şi alocarea banilor pe criterii politice şi nu va mai acorda bani pentru primării din Fondul de rezervă, a adăugat premierul.

Totodată, el a îndemnat instituţiile să nu angajeze cheltuieli fără a avea bani pentru acestea şi a dat exemplul Festivalului ‘George Enescu’.

Citeşte şi Vom împrumuta 1,5 mld. euro de pe piaţa externă pentru finanţarea deficitului SURSA: Agerpres