Peste 500 de pacienţi au primit un diagnostic de la medicii oncologi austrieci şi totodata un plan de tratament eficient, 151 de persoane urmează un tratament de chimioterapie, 20 de pacienţi urmează un tratament complet de radioterapie (15 pacienţi au făcut o parte din sedinţele de radioterapie iar restul sunt în faza de analiză a dosarului medical şi de stabilire a planului de tratament).
“Centrul oferă o alternativă pacienţilor români chiar la ei acasă, scutind pacientul de cheltuieli suplimentare cu transportul şi cazarea. Centrul urmează modelul Austriac (aparatură, experienţă, personal calificat), unul dintre cele mai renumite centre din Europa” afirmă Georgeta Şerban, director general Gral Medical.
Aparatura medicală, echipamentele complementare, buncărul şi dotările necesare au ridicat investiţia pentru deschiderea centrului OncoFort la 3.5 milioane Euro.
Nucleul centrului îl reprezintă departamentul de radioterapie dotat cu un accelerator de particule de ultimă generaţie. Centrul de Radioterapie este situat în cadrul Centrului de Diagnostic şi Tratament Gral Medical din zona P-ţa Alba Iulia din Bucureşti. El va putea oferi tratament pentru minim 50 de pacienţi pe lună.
Avantajele folosirii unui aparat de radioterapie de ultimă generaţie:
– Accelaratorul liniar din cadrul centrului este complet digital şi permite efectuarea unui tratament cu o acurateţe şi precizie net superioară tehnologiei anterioare (limitează afectarea organelor vitale din jurul tumorii);
– Tehnica de conturare a tumorii este unică in România şi urmează modelul austriac (cu ajutorul unui soft specific medicul radioterapeut conturează volumul ţintă de iradiere şi organele de risc);
– O şedinţă de radioterapie durează doar cateva minute (pacientul poate să îşi reia activitatea de zi cu zi fără probleme nefiind nevoie de spitalizare);
– Aparatul oferă tratament pentru o gamă variată de tipuri de cancer situat la nivelul întregului organism (plămâni, ficat, prostată, gât, metastaze osoase, colon, sân, coloană, cap…etc)
Aparatele performante de ultimă tehnologie au reuşit pe plan mondial să ofere tratament 100%  pentru cancerele în diferite faze de evoluţie a bolii, la care speranţa de viaţă era minimă.
Pe baza acestor nevoi fundamentale ale românilor bolnavi de cancer, s-a înfiinţat Primul Centru de Excelenţă în Tratarea Cancerului, aici, în România.
Centrul oferă:
– tehnologie modernă în domeniul Radioterapiei (premieră in România)
– echipă medicală de top din România şi Austria
– tratament chimioterapic şi psihoterapic
– rezerve pentru pacienţii din provincie