Astfel, se estimează că în România există circa 30.000 de bolnavi de autism, din care 3.000 de copii înregistrați la Direcția Generală pentru Protecția Copilului (DGPC).
Aceste cifre sunt totuși îndoielnice, pentru că majoritatea autiștilor nu ajung să fie diagnosticați corect sau sunt diagnosticați dar nu și înregistrați.
Mai mult, persoanele adulte, cu vârsta de peste 18 ani nu sunt încadrate la categoria de handicap autism și ajung să fie diagnosticate cu alte boli mentale, cum ar fi schizofrenia, declară Costinela Niculescu, PR al Fundației Angel Appeal.
Reprezentanțiiacestei fundații, ai Ministerului Muncii și ai DGPC încearcă sa „pună pe roate” până în 2013 o strategie națională pentru integrarea socială şi profesională a persoanelor cu autism.
Strategia va urmări să armonizeze prevederile internaționale privind drepturile persoanelor cu autism cu legislația națională.
În septembrie ar trebui să se încheie reuniunile de lucru ale acestor organisme privind strategia, iar în 2013, aceasta ar trebui să fie implementată.
Proiectul este co-finanţat din FSE, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, ”Investeşte în oameni!”.
În România, persoanele adulte autiste sunt diagnosticate cu schizofrenie
7 iulie 2011, 11:33
Ultima modificare în 7 iulie 2011, 14:33
În România nu există o statistică națională a bolnavilor de autism, ci numai una derivată din estimările organismelor internaționale, potrivit cărora în lume o persoană din 110 suferă de autism.
Etichete: copii,
sanatate publica
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook