Sistemul de informare în timp real a călătorilor cu metroul va fi dat ân folosinţă la sfârşitul primului trimestru al anului viitor, a declarat directorul comercial al companiei, Tiberiu Moldovan.

“Acest sistem va informa călătorii cu privire la momentul intrării în staţie a următorului tren şi direcţia de mers. Au fost montate monitoare şi console interactive în staţii, care vor ajuta călătorii să găsească în timp real ruta spre destinaţia dorită şi timpul estimat de călătorie. Aceste informaţii vor fi disponibile tot în timp real şi pe site-un companiei” a explicat Moldovan.

Acesta speră la până la începutul lui aprilie 2010 sistemul să fie dat în folosinţă, întrucât pe magistrala 2 au fost deja montate monitoarele şi consolele, acelaşi lucru urmând să fie făcut şi pentru magistralele 1 şi 3.

Metroul bucureştean este unul dintre puţinele din Europa care oferă călătorilor, în staţii, informaţii referitoare la timpul care a trecut de la plecarea ultimului tren, şi nu cât timp mai este până la intrarea în staţie a următorului tren. Acest nou sistem este implementat ăn Bucureşti doar în cele câteva staţii inaugurate în ultimii ani.