După ce s-a vorbit despre eşecul de la Bac din punct de vedere educaţional, politic, instituţional şi economic, cred că ar fi interesant de atins şi un aspect ce ţine de IT şi social media.
Când am auzit povestirea despre elevul de care vă spun acum, mi-am adus aminte de o informație pe care o citeam acum câţiva ani despre miliardarul american Bill Gates, care a declarat că își lasă copiii la calculator într-un mod cât se poate de controlat și de strict, astfel încât să se asigure că nu o iau razna.
Acum, după experiența de anul acesta de la examenul de la Bacalaureat, te întrebi ce au făcut părinții ai căror copii umflă rețelele de socializare, forumurile și mesageria instant?
LOL, BRB, DND, k, OMG,  sunt doar câteva dintre elementele de limbaj care au ieșit din online și au început să fie folosite și în discuțiile de zi cu zi ale tinerilor.
Cum să poți trece un examen de Bacalaureat când vocabularul tău este inundat, zilnic, de astfel de non-expresii?  Cum te poți exprima elevat în scris când fiecare enunț scris de un adolescent pe internet este urmat de :(, :), 😀 sau :P?
Vorbeam nu demult cu un sociolog care mi-a spus că pentru a se pune la curent cu fenomenele sociologice din România se uită la OTV, pentru că acolo se vede “mai bine ca de pe Inter” care este starea societății în care trăim.
Pentru a vă face o idee mult mai clară asupra motivelor pentru care am avut o rată atât de mică a promovabilității la Bac este de ajuns să vă petreceți  5 minute pe acest site. Veți vedea unde s-a ajuns.
Nebunia social media este unul din factorii care au dus la rezultatele de anul acesta ale examenului de Bac. Social Media nu este pentru oricine. Nu sunt adeptul cenzurii, nu spun că ar trebui interzis accesul la aceste medii. Trebuie să existe însă o măsură în toate. Iar primii care ar trebui să ia o atitudine sunt părinții.
Modelul lui Bill funcționează și nu cred că cineva l-ar putea acuza pe cel care a revoluționat calculatorul că este un tiran.