Toate cele de mai sus sunt disponibile deja, însă producătorul de sticlă Corning are propria viziune asupra acestor lucruri. Compania americană vede toată aparatura din casă fabricată dintr-o sticlă specială sensibilă la atingere.
Ecranele tactile sunt prezente pe piaţă într-o formă sau alta de mai bine de zece ani, însă piaţa a luat cu adevărat avânt în anul 2007, atunci când compania Apple a introdus telefonul mobil inteligent iPhone.
Sistemele multitouch (care pot fi controlate cu toată palma sau cu mai multe degete) reprezintă viitorul în interacțiunea  cu sistemele digitale.  Mai mult de 200 de producători de ecrane multitouch se bat pe o piaţă estimată la 6 miliarde de dolari şi care va creşte la 13 miliarde de dolari în 2016, conform firmei de cercetare DisplaySearch.

Ecranele multitouch sunt folosite, în prezent, în special la telefoanele mobile, tablet PC-uri, însă, în curând acestea se regăsi şi în monitoare, televizoare şi alte dispozitive.

<iframe title="YouTube video player" width="640" height="390" src="https://www.youtube.com/embed/6Cf7IL_eZ38" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>