Dacă privești izolat, dolarul SUA nu este în mod special puternic aici, de fapt este în genunchi față de lira sterlină, pe măsură ce rata GBP/USD este spre vârful intervalului. Față de dolarul australian sau cel neozeelandez, unde atenția e direcționată spre China și prețurile mari ale mărfurilor, dolarul este chiar mai scăzut, mai ales față de acele vârfuri ale dolarului ce au apărut imediat după alegerile prezidențiale din SUA. Cred că trebuie să primim un semnal care susține dolarul aici pentru noi pentru a evita ca acesta să scadă spre sfârșitul anului. Da, USD/JPY este încă sus, EURUSD este spre minimele intervalului, dar o parte din motivele pentru care e așa se leagă de relaxarea cantitativă curentă și politicile prudente ale Japoniei și, respectiv, Europei.
Haideți să vedem dacă primim un semnal cu privire la dolar. Nu cred că Fed va încerca să impresioneze prea mult cu o orientare specifică pentru viitor. Nu cred că au o foarte bună vizibilitate asupra a ceea ce înseamnă președinția lui Trump din punctul de vedere al politicilor, însă trebuie să deschidă potențialul, să ofere posibilitatea, pentru că ei sunt în spatele curbei și ar putea s-o facă cu un limbaj foarte vag, în plus față de creșterea propriu-zisă de 25 de puncte de bază.
Cred că, cu cât limbajul e mai vag, mai nuanțat, mai ales în direcția „poate că vom fi nevoiți să creștem dobânda mai mult decât anticipasem anterior”, orice de această natură s-ar putea dovedi a fi un ajutor în plus pentru dolar. Dar cumva cred că Fed este puțin irelevant aici, nu știm cum arată economia și cred că politica Fed va trebui să ajungă din urmă realitatea, oricare ar fi ea anul viitor, mai degrabă decât să furnizeze o hartă. Și piața s-ar putea să fie nevoită să joace jocul acesta și cred că riscurile înclină puțin spre un dolar mai puternic la începutul acestei ședințe FOMC.