S-a deschis un nou aeroport internațional în România. Ce alte noi investiții a anunțat Sorin Grindeanu

Aeroportul Internațional Delta Dunării Tulcea

Aeroportul Internațional Delta Dunării Tulcea/SURSA FOTO: Facebook/Consiliul Județean Tulcea

Un nou aeroport a apărut în România, anunță Consiliul Județean Tulcea. Acesta anunță că noul terminal este atractiv pentru companiile aeriene și întregește planul integrat, elaborat de Consiliul Județean pentru conectarea eficientă a județului pe cale aeriană, navală și rutieră.

S-a deschis Aeroportul Tulcea

Aeroportul din Tulcea a fost oficial inaugurat de către Consiliul Județean Tulcea, după finalizarea lucrărilor de modernizare și extindere a capacității acestuia.

Totodată, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a declarat că sunt în desfășurare investiții semnificative în infrastructura rutieră din județul Tulcea, cu scopul de a facilita accesul către Delta Dunării.

„Acest terminal este dotat cu toate facilitățile pentru procesarea pasagerilor, respectă standardele Schengen și non-Schengen. Deci avem două terminale Schengen și non-Schengen, un pod mobil.

Acest pod mobil nu este util pentru că reglementările privind spațiu Schengen ne impun ca între o aeronavă care operează în Schengen și una care operează non-Schengen trebuie să existe o distanță minimă de 200m”, spune Stoian Vâlcu, director Aeroportul Tulcea

Perspectivele investițiilor noi indică posibilitatea unei creșteri semnificative a turismului în frumoasa zonă a Deltei Dunării.

„De astăzi încolo aeroportul primește tot ce trebuie să primească un aeroport modern. Deci, din acest moment putem vorbi de zboruri de curse în Europa și atât curse interne în țara noastră”, spune Horia Teodorescu, preşedinte CJ Tulcea

CJ Tulcea a declarat că, în urma construcției noului terminal, capacitatea de procesare a pasagerilor pe Aeroportul Tulcea a crescut până la 400 de persoane pe oră. Înainte, capacitatea era de 50 de persoane pe oră.

Astfel, aeroportul răspunde în prezent standardelor cerute de companiile aeriene pentru operarea de zboruri regulate și în regim charter.

”Ca urmare a construcției noului terminal, capacitatea de procesare a pasagerilor pe Aeroportul Tulcea a crescut de la 50 persoane/oră, așa cum a funcționat în ultimii ani, până la 400 persoane/oră, prin construirea unui nou terminal.

Astfel, aeroportul răspunde, în acest moment, standardelor cerute de companiile aeriene, pentru operarea de zboruri regulate și în regim charter, și deschide noi oportunități atât de creștere a numărului de turiști străini în județ, cât și de călătorii directe, către destinații din străinătate, pentru tulceni.”, arată CJ Tulcea.

Aeroportul Internațional Delta Dunării Tulcea/SURSA FOTO: Facebook, Consiliul Județean Tulcea

A fost construit un nou terminal

CJ Tulcea a menționat că investiția a inclus și:

  • modernizarea platformei de îmbarcare-debarcare
  • modernizarea căii de rulare
  • construirea unei platforme specializate pentru activitățile de degivrare a aeronavelor
  • alături de construcția noului terminal

”Alături de construcția noului terminal, investiția a vizat și modernizarea platformei de îmbarcare-debarcare, a căii de rulare și construirea unei platforme dedicate activităților de degivrare a aeronavelor.”, arată CJ Tulcea.

CJ Tulcea a afirmat că acest amplu proiect de extindere a infrastructurii aeroportuare completează investițiile anterioare necesare pentru aducerea aeroportului la un nivel optim de funcționare.

După ce timp de peste 40 de ani, facilitățile de conectare aeriană ale județului au fost excluse de pe lista priorităților administrațiilor locale, în ultimii ani Aeroportul „Delta Dunării” a beneficiat și de:

  • modernizarea suprafețelor de mișcare
  • extinderea pistei și a platformei de îmbarcare
  • dotarea cu sisteme de securitate și control, echipamente și utilaje pentru întreținerea și operarea în condiții de siguranță

”Acest amplu proiect de extindere a infrastructurii aeroportuare, inițiat și derulat de Consiliul Județean, vine în completarea unor investiții anterioare, necesare aducerii aeroportului la un nivel optim de funcționare.

După ce, timp de mai bine de 40 de ani, facilitatea care asigură conectarea județului pe cale aeriană a fost exclusă de pe lista priorităților administrațiilor locale, în ultimii ani, Aeroportul „Delta Dunării” a mai beneficiat de modernizarea suprafețelor de mișcare, extinderea pistei și a platformei de îmbarcare, dar și de dotarea cu sisteme de securitate și control, echipamente și utilaje pentru întreținerea și operarea în condiții de siguranță.”, arată CJ Tulcea.


Aeroportul din Tulcea devine atractiv

CJ Tulcea a indicat că odată cu punerea în funcțiune a noului terminal de pasageri, aeroportul din Tulcea devine, în cele din urmă, atrăgător pentru companiile aeriene și completează planul integrat elaborat de Consiliul Județean pentru conectarea eficientă a județului prin cale aeriană, navală și rutieră.

”Odată cu punerea în operare a noului terminal de pasageri, aeroportul din Tulcea devine, în sfârșit, atractiv pentru companiile aeriene și întregește planul integrat, elaborat de Consiliul Județean, pentru conectarea eficientă a județului pe cale aeriană, navală și rutieră.”, arată CJ Tulcea.


Investiții noi pentru Tulcea și Delta Dunării

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a subliniat că sunt în desfășurare investiții semnificative pentru a asigura infrastructura rutieră necesară în Tulcea și pentru a consolida legăturile cu Delta Dunării.

Sorin Grindeanu a declarat că Ministerul Transporturilor va finanța noi investiții în infrastructura județului Tulcea. Valoarea proiectelor rutiere și navale în beneficiul acestui județ a depășit până în prezent 588 de milioane de euro.

„Aceste trei aeroporturi s-au mișcat foarte bine în perioada următoare și Clujul va finaliza investiția. Asta este un lucru care merită a fi lăudat.

Eu sunt optimist că atâta timp cât această investiție s-a făcut, s-a creat cadrul necesar astfel încât trafic pe aeroportul din Tulcea să fie unul mulțumitor”, a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

El a menționat că fondurile europene constituie cea mai importantă componentă a acestor investiții.

Grindeanu a subliniat că podul suspendat peste Dunăre a oferit județului Tulcea o conexiune rutieră directă cu Muntenia. În plus, el a adăugat că peste 145 de kilometri de drumuri noi sunt planificați să devină parte a infrastructurii rutiere din județ.

Referitor la Portul Sulina și Bara Sulina, el a menționat că aceste infrastructuri sunt definitorii pentru județul Tulcea. Investițiile în modernizarea lor vor contribui la dezvoltarea rapidă a economiei tulcene.

”Ministerul Transporturilor va finanța noi investiții în infrastructura județului Tulcea!

Până acum valoarea proiectelor rutiere și navale în beneficiul acestui județ depășește 588 de milioane de euro.

Fondurile europene sunt cea mai importantă componentă a acestor investiții, atât în infrastructura rutieră, cât și în cea navală.

* Podul suspendat peste Dunăre oferă județului Tulcea, încă de anul trecut, o conexiune rutieră directă cu Muntenia și mai departe cu celelalte regiuni ale României.

* La acest obiectiv se adaugă alți peste 145 de km de drumuri noi care urmează să devină parte a infrastructurii rutiere din județ.

* Portul Sulina și Bara Sulina sunt infrastructuri definitorii pentru județul Tulcea, iar investițiile în modernizarea acestora vor contribui la dezvoltarea într-un ritm accelerat al economiei tulcene.”, a explicat Sorin Grindeanu.