Marţi a avut loc ședința Adunării Generale a Acționarilor Hidroelectrica, urmare căreia au fost selectați membrii Consiliului de Supraveghere conform prevederilor OUG 109/2011 privind Guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.
Procedura a fost derulată de către Ministerul Energiei.
„Cei șapte membri – Ioana Andreea Lambru, Mihai Mihalache, Nicolae Cristian Stoina, Daniel Naftali, Carmen Radu, Cătălin Vlăduț Popescu, Karoly Borbely au un mandat de patru ani, începând de la momentul numirii”, arată un comunicat al companiei de stat.
Ioana Andreea Lambru, 33 de ani, propusă de Ministerul Energiei (post ce revine ALDE), este licențiată în economie și afaceri internaționale la Universitatea Româno-Americană, Facultatea de Relații Comerciale și Financiar-Bancare Interne și Internaționale.
Karoly Borbely este fost ministru al Comunicaţiilor. Este licențiat în management – Universitatea Babeș – Bolyai, Facultatea de Științe Economice.
Daniel Naftali este propus de Fondul Proprietatea şi a învăţat la Henley Business School, Universitatea din Reading, Marea Britanie.
Liviu Mihai Mihalache, propus de Ministerul energiei, este licențiat în științe juridice – Universitatea Ecologică din București
Cristian Nicolae Stoina este licențiat în economie – Facultatea de Economia Industriei, Construcțiilor și Transportului, Academia de Studii Economice din București, Doctorat în economie – Academia de Studii Economice.
Radu Carmen, propunere tot a Ministerului energiei, este doctorat în economie, Studii Postuniversitare – Facultatea de Administrație Publică, SNSPA.
Cătălin Vlăduț Popescu (propunere Ministerul energiei) este doctorat în inginerie civilă – construcții hidrotehnice – Universitatea Tehnică de Construcții București şi licență în inginerie civilă – Facultatea de construcții hidrotehnice, Universitatea Tehnică de Construcții București.
„Selecția a avut drept criterii experiența profesională și performanțele individuale ale candidaților, acestora fiindu-le cerut să demonstreze competențe specifice sectorului energetic, abilități strategice și de guvernanță corporativă, abilități sociale și personale”, arată compania.
Acționarul majoritar al Hidroelectrica este Ministerul Energiei cu o participație de 80%, iar acționar minoritar este Fondul Proprietatea cu 20%.
Compania este una din cele mai profitabie companii de stat, cu un profit net de 1,36 miliarde lei în 2017.