Guvernul până acum o serie de discuţii informale cu oficialii Comisiei Europene privind capitalizarea CEC. Acestea au rolul de a configura coordonatele solicitării de acord care va fi făcută în viitor. Până acum însă, negocierile nu au ajuns la un rezultat concret.

Bogdan Chiriţoiu, preşedinte al Consiliului Concurenţei, explică: „cu Comisia Europeană se discută acum neoficial, înainte de a trimite formal o informaţie. Noi nu am trimis o solicitare oficială de majorare a capitalului CEC, dar de la sfârşitul anului trecut şi până în prezent am avut o serie de discuţii pe această temă”. Principalul subiect de dezbateri din aceastărundă de discuţii este reprezentat de stabilirea clară a statutului majorării de capital. Mai exact, dacă este sau nu ajutor de stat, după standardele europene.

Potrivit Comisiei Europene, informaţiile oferite până în prezent de partea română sunt insuficiente. Astfel încât, nu se poate da în prezent un răspuns clar, care să fie şi în concordanţă cu prevederile în materie.

„Totuşi, Comisia a fost foarte deschisă şi cooperantă faţă de autorităţile române, explicându-le acestora care le sunt opţiunile”, se mai arată în răspunsul Comisiei.