Finlandezii de la Nokia au demarat un program de schimbare a anumitor modele de încărcătoare de telefoane mobile care nu au fost asamblate corespunzător şi prezintă risc de electrocutare.

„Am constatat că în cazul încărcătoarelor afectate, capacele de plastic se pot slăbi şi desprinde, ceea ce duce la expunerea componentelor interne şi la pericol de electrocutare în cazul în care anumite componente interne sunt atinse în timpul conectării încărcătorului la priză. Deşi nu avem cunoştinţă de niciun incident sau vătămare legată de încărcătoarele afectate, ca o măsură de precauţie, am decis să înlocuim gratuit respectivele modele de încărcătoare”, se arată în comunicatul Nokia.

Modelele de încărcătoare afectate sunt AC-3E şi AC-3U, fabricate între 15 iunie şi 9 august 2009, precum şi modelul AC-4U, fabricat între 13 aprilie şi 25 octombrie 2009.0-41521-chargerexchangeprogram600.jpg

Programul de înlocuire a fost demarat pe toate pieţele pe care au fost comercializate încărcătoarele afectate. Cei care deţin un model de încărcător precum cele de mai sus îl pot schimba aici.

SURSA: Nokia