O fabrică de armament, care trimite arme Ucrainei, a luat foc la Berlin

Incendiu în Vinerea Mare! O uzină care aparține Diehl Metal, producătorul sistemului de apărare antiaeriană IRIS-T SLM, furnizat armatei Ucrainei, a fost afectată de un puternic incendiu. Focul a izbucnit vineri, 3 mai 2024.

Peste 160 de pompieri au intervenit în zonă industrială. Fabrica de armament se află în zona vestică a Berlinului, de-a lungul străzii Am Stichkanal, în cartierul Berlin-Lichtefelde.

Oamenii sunt nevoiți să stea în casă

Zonele afectate de fumul toxic includ Steglitz-Zehlendorf, Spandau și partea vestică a Reinickendorfului.

Pompierii din Berlin au publicat deja o hartă care indică zona în care este posibil ca fumul toxic să se răspândească. Au oferit instrucțiuni de siguranță pentru locuitori.

incendiu berlin
O altă imagine cu incendiul de vineri, 3 mai / SURSA FOTO: Twitter, DD Geopolitic

Rezidenții din Capitală au fost avertizați din cauza norului de fum toxic, cu potențial periculos. Fumul se extindea rapid. Oamenii au fost îndemnați să rămână în interior și să închidă ferestrele pentru a nu intra fumul toxic în casele lor.

Vântul bate dinspre nord și transportă fumul toxic deasupra Berlinului. Norul de fum ar putea conține acid sulfuric și cianură de hidrogen, substanțe care erau stocate în fabrică. Clădirea are mai mult patru etaje. S-a prăbușit parțial. Pompierii acționează din exterior, purtând echipamente speciale de protecție.

Germania continuă să ajute armata Ucrainei

Diehl Metal este producătorul sistemului de apărare antiaeriană IRIS-T SLM. Constituie o componentă crucială a strategiei de apărare a țărilor NATO din Europa. Este furnizat de Germania armatei ucrainene pentru contracararea potențialelor atacuri rusești.

Germania a livrat 12 sisteme de rachete sol-aer IRIS-T SLM și 22 de lansatoare de rachete către Ucraina din octombrie 2022 și până acum. Acest sistem de apărare reprezintă una dintre cele mai mari cantități furnizate de către aliații occidentali ai Guvernului de la Kiev.

Aceste baterii de rachete sunt elementul central al proiectului european de scut antirachetă, cunoscut sub numele de European Sky Shield, inițiat și coordonat de Germania, la care participă 19 țări. Acest proiect are ca scop crearea unei platforme pentru achiziții publice comune de sisteme de apărare aeriană pentru partenerii europeni.