Înregistrările pentru programul DV 2012 trebuie transmise electronic, începând de marţi, 5 octombrie până pe 3 noiembrie, anunţă Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, într-un comunicat transmis luni, Agerpres.
Solicitanţii pot accesa formularul de înregistrare electronică la adresa https://www.dvlottery.state.gov/ numai în timpul perioadei de înregistrare.
Nu se percepe nicio taxă pentru a trimite o înscriere electronică, iar înainte de a trimite formularul de înregistrare electronică pentru programul DV-2012, solicitanţii trebuie să citească instrucţiunile detaliate care sunt postate pe pagina de web a Ambasadei SUA, la adresa https://romania.usembassy.gov/visas/diversity.html.
Înregistrările DV sunt selecţionate printr-o tragere la sorţi generată de un computer, iar programul din acest an se va desfăşura complet online.
Odată ce solicitantul a reuşit să transmită înregistrarea electronică, acesta va vedea un ecran de confirmare cu numele său şi un număr unic de confirmare. Solicitanţii trebuie să tipărească acest ecran şi să păstreze numărul de confirmare într-un loc sigur. Solicitanţii nu vor putea să verifice dacă au câştigat şi să continue cu solicitarea de viză fără numărul respectiv de confirmare.
Numărul de confirmare nu se mai poate obţine ulterior momentului înregistrării electronice, mai informează Ambasada SUA la Bucureşti.
Începând cu data de 1 mai 2011, solicitanţii pot verifica situaţia înregistrării lor cu informaţiile personale şi numărul de confirmare la rubrica ‘Entry Status Check’ pe pagina de web www.dvlottery.state.gov.
‘Entry Status Check’ va fi singura modalitate pentru solicitanţi de a verifica dacă au câştigat sau nu, solicitanţilor nu li se va trimite nicio înştiinţare prin poştă sau prin e-mail.
Ambasada SUA avertizează cu privire la faptul că mesajele primite prin e-mail care pretind că un solicitant a câştigat Loteria Vizelor şi va primi un număr de serie pentru un paşaport sau că a câştigat o sumă de bani, sunt escrocherii.
‘Aceste mesaje pot părea oficiale şi pot folosi simboluri sau imagini ale Guvernului Statelor Unite, dar ele şi paginile de internet asociate lor sunt false. Solicitanţii trebuie să fie de asemenea, precauţi în privinţa firmelor de intermediari care se oferă să transmită înscrierile în cadrul programului DV în numele acestora’, mai precizează sursa citată.
Ambasada SUA subliniază, în context, că firmele de intermediere sunt cunoscute pentru faptul că reţin numerele de confirmare ale solicitanţilor până la achitarea unor sume de bani, uneori împiedicându-i pe aceştia să continue procesul de solicitare şi de primire a vizelor.
‘Departamentul de Stat al Statelor Unite nu autorizează nicio companie privată să acţioneze în numele său. Pentru mai multe informaţii referitoare la escrocherii, vă rugăm să vizitaţi pagina de internet care alertează publicul asupra înşelătoriilor legate de programul DV – https://romania.usembassy.gov/root/pdfs/diversity-visa-brochure.pdf‘, se mai arată în comunicatul Ambasadei SUA.