Consumer Electronics Show este primul târg de tehnologie din an şi în Las Vegas se trasează tendinţele pentru 2013 sau se confirmă tehnologii, scrie presa internaţională. Unii aşteaptă cu nerăbdare “show-ul” din “oraşul pierzaniei”, în timp ce alţii sunt convinşi că târgul nu mai este relevant de vreme ce giganţii industriei nu participă. Apple, Amazon, Google şi Microsoft nu vor fi prezenţi la CES 2013, însă locul americanilor este luat de companiile asiatice precum LG, Samsung, Huawei, sau ZTE.  Spre exemplu, spaţiul lăsat liber de Microsoft anul trecut, care a decis să nu mai pariticipe la târg, va fi ocupat anul acesta de compania chineză Hisense. Anul acesta, suprafaţa de expunere va fi una record de 176.000 mp.

CES a crescut de la o audienţă de 17.500 de persoane, în 1967, când a fost organizată prima ediţie, la 150.000 de oameni în prezent. Aici au fost prezentate în premieră modială aparatul video (VCR), camcorderele, CD-ul, televizoarele HD, însă majoritatea gadgeturilor populare din zilele noastre nu au debutat la CES.

Produsele Apple, Google, Amazon şi, mai nou, cele Microsoft sunt prezentate în cadrul unor evenimente speciale, dar acest lucru nu înseamnă că vizitatorii nu vor găsi produsele lor la târg. Nu mai puţin de 500 de companii care crează accesorii pentru produsele Apple sunt prezente la târg anul acesta.

Vedetele la CES 2013 se anunţă a fi televizoarele "Ultra HD", aşa-numitele "4K", ultrabook-urile şi tabletele cu Windows 8, smartphone-urile cu ecrane de 5 inch şi tabletele Android. Cele mai importante lansări vor fi  prezentate pe Capital.ro.