Pe parcursul celor 5 zile de târg, la standul Editurii Evenimentul și Capital, te așteptăm cu cele mai vândute titluri din portofoliul nostru, dar și cu noutăți și recomandări, care vor putea fi achiziționate cu 15% reducere. De asemenea, am pregătit cadouri și gratuități.

Cititorii care nu pot ajunge în perioada 24-28 mai la Bookfest pot comanda volumele din portofoliul Editurii Evenimentul și Capital și pe www.edituradecarte.ro (vezi aici mai multe detalii).

Salonul, la care Italia este invitată de onoare, se va deschide oficial la ora 12:00. La ceremonie sunt invitați ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, ambasadorul Italiei în România, Alfredo Maria Durante Mangoni, consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, alături de preşedintele AER, Grigore Arsene.

În deschidere va cânta Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Corul va intona imnurile României și ale Italiei. În prima zi a Salonului de Carte, de la ora 13:30, va susține un recital care va cuprinde atât lucrări din Renaşterea italiană, cât şi compoziţii româneşti.

Începând de miercuri și până pe data de 28 mai, vor fi prezenți peste 200 de expozanți din România și Republica Moldova, a transmis Asociația Editorilor din România, organizatorul evenimentului.

Cele mai importante edituri prezente la Bookfest 2023

Și la această ediție, veți putea găsi aproximativ un milion de volume la prețuri spectaculoase. Dintre acestea fac parte 3.000 de titluri noi.

La standul editurii Rao, Institutul Levant va lansa două volume ale lucrării „Lumea post-pandemie între război şi pace”, coordonată de Emil Constantinescu şi Oana-Elena Brânda.

Editura Humanitas va fi prezentă cu lansări precum Gabriel Liiceanu – „Exitus”, Andrei Pleşu – „Ochiul şi lucrurile”; Tatiana Niculescu – „Englezul din Gara de Nord”, Dan C. Mihăilescu – „Alte mijlociri”, Radu Paraschivescu – „Garoafe la bordel”, Narine Abgarian – „Simon”, Zeruya Shalev – „Destin”, Alex Drace-Francis – „Istoria mămăligii: Povestea globală a unui preparat naţional”, Ludmila Uliţkaia – „Oamenii ţarului nostru”, sau Stephane Courtois, „Cartea neagră a lui Vladimir Putin”.

De asemenea, editura Polirom a anunțat o întâlnire cu Piergiorgio Odifreddi, într-o discuţie despre volumul „Dumnezeul logicii.Viaţa genială a lui Kurt Godel, matematicianul filosofiei”, ateliere cu micii cititori, dar și prezentarea celor mai noi volume apărute în colecţia „Biblioteca Polirom”, care aniversează 25 de ani.

Printre autorii care îşi vor prezenta apariţiile recente se numără Teodor Baconschi – „Făclia de smalţ. Recomandări iubitoare într-un secol dezordonat”, Mircea Mihăieş – „Despre doliu”, ediţia a II-a, revăzută, Gabriela Adameşteanu – „Dimineaţă pierdută”, o ediţie aniversară la 40 de ani de la apariţie.

Programul Bookfest 2023

Intrarea va fi liberă în cadrul salonului de carte și la toate evenimentele și proiectele interactive pe durata Bookfest 2023.

  • miercuri, 24 mai: 10.00 – 20.00;
  • joi, 25 mai: 10.00 – 20.00;
  • vineri, 26 mai: 10.00 – 21.00;
  • sâmbătă, 27 mai: 10.00 – 21.00
  • duminică, 28 mai: 10.00 – 20.00.

Programul complet și actualizat poate fi consultat pe www.bookfest.ro.