Incident aviatic pe Aeroportul Heathrow din Londra! Heathrow este cel mai mare aeroport din Europa și nod aerian principal pentru British Airways.

Cu atât mai mult este de neînțeles imaginea aeronavei prăbușite pe pistă, pe locul de parcare.

Incident aviatic pe Aeroportul Heathrow din Londra! Nu sunt cunoscute cauzele accidentului

Vineri dimineaţă un avion s-a prăbuşit cu partea din faţă, în timp ce se afla la sol, pe Aeroportul Heathrow din Londra.

Deși nu se știe încă specificul incidentului, se pare că aeronava era parcată când s-a întâmplat prăbușirea.

Conform datelor de la FlightRadar24.com, ultimul zbor al aeronavei a fost pe 16 iunie, când a sosit de la Moscova (DME) la Londra Heathrow, scrie antena3.ro.

Aeronava implicată în incident este un Boeing 787-8 de 8 ani, deținut și operat de British Airways. Este echipat cu 154 de locuri economice, 25 premium economice și 35 în cabina business class.

Cel mai aglomerat aeroport din Europa

Trebuie precizat faptul că Aeroportul Londra Heathrow, cu peste 78 de milioane de pasageri anual, este cel mai aglomerat aeroport din Europa și pe locul trei mondial după aeroporturile din Atlanta și Beijing, înaintea aeroporturilor Tokio Haneda, Paris Charles de Gaulle și Frankfurt.

Aeroportul Londra Heathrow este nod aerian principal pentru British Airways.

A fost construit înițial în 1929, folosit în Al Doilea Război Mondial, extins în 1944, a operat zboruri civile din 1946 sub numele de London Airport pentru ca în 1966 să fie devină Heathrow Airport.

În 1986 Margaret Thatcher privatizează mai multe aeroporturi din Marea Britanie prin crearea companiei BAA plc. În 2006 BAA plc a fost cumpărată de un consorțiu de firme iar în 2009 vinde toate aeroporturile în afară de Heathrow.

BAA plc își schimbă numele în Heathrow Airport Holdings în 2012.

Avionul, bimotor lung-curier de mare capacitate

Boeing 787 Dreamliner este un avion de pasageri ultramodern bimotor lung-curier de mare capacitate, cu două culoare.

Este primul avion de pasageri construit în principal din materiale compozite, asigurând economie mai mare de combustibil și costuri mai reduse de întreținere.

Modelul 787-8 este cel de bază, cu aripi standard, cu o autonomie de 14.200 – 15.300 km, gândit pentru zboruri între aeroporturi medii și mari pe distanțe lungi și foarte lungi.

Astfel, datorită capacității medii și autonomiei mari, se pot asigura zboruri directe între orașe cu cerințe medii de transport, de exemplu Varșovia – Washington, Paris – Detroit, Beijing – Seattle, București – Chicago etc., descongestionând aeroporturile mari, și asigurând călătorilor confort și viteză mai mare, nefiind nevoiți să schimbe avionul.