Analiza Bit Sentinel sugerează că firmele care nu dispun de sisteme și proceduri de protecție cibernetică pot suferi pagube cuprinse între 50.000 și 1 milion de euro în primul an de la un atac cibernetic.
Bit Sentinel a realizat o analiză din care a reieșit că firmele care nu au implementat sisteme și proceduri de protecție a securității cibernetice pot suferi daune cuprinse între 50.000 și 1 milion de euro în primul an de la un atac cibernetic. În plus, un raport realizat de IBM și Ponemon Institute a relevat că costul mediu global al unei breșe de securitate a depășit 4 milioane de euro în 2022 și se așteaptă să crească în 2023.
Cu toate acestea, costul implementării serviciilor externalizate de Security Operations Center (SOC) este, de obicei, de 60 de ori mai mic. În ciuda acestui fapt, multe companii adoptă o abordare reactivă față de amenințările cibernetice, ceea ce poate duce la pierderi financiare semnificative, daune operaționale și de reputație și pierderea încrederii clienților.
„Impactul ameninţărilor cibernetice nu mai poate fi neglijat de companii, iar asigurarea securităţii infrastructurilor este o provocare tot mai mare, indiferent de dimensiuni sau industrie. Din păcate, cele mai multe companii au un comportament reactiv în aceste situaţii. În astfel de cazuri, pe lângă pierderile operaţionale şi reputaţionale generate de scurgerea de informaţii şi întreruperea activităţii, restaurarea securităţii implică investiţii suplimentare considerabile. Prin urmare, impactul financiar resimţit în cazul unui atac reuşit va fi uriaş, iar organizaţia va trebui să lupte mult timp ulterior pentru a-şi repara imaginea şi a recâştiga încrederea clienţilor şi partenerilor”, a declarat Andrei Avădănei, CEO Bit Sentinel.
Costurile de remediere pot fi însoțite de alte cheltuieli
În plus, costurile de remediere pot fi însoțite de alte cheltuieli rezultate din încălcarea reglementărilor naționale sau internaționale, cum ar fi GDPR sau directivele NIS și NIS2. Potrivit raportului IBM și Ponemon Institute, 83% dintre organizațiile la nivel global au avut cel puțin o scurgere de informații, iar 60% dintre aceste scurgeri au dus la creșterea prețurilor pentru consumatori.
Bit Sentinel oferă divizia BSS-CERT, unul dintre primele centre SOCaaS disponibile pentru jucătorii din toate industriile, care oferă sisteme complete de detecție, protecție și răspuns la incidente, folosind soluții de la nume cunoscute precum Microsoft, Google, Fortinet, Cisco, VMware și altele.