Indicatorul de încredere macroeconomică a înregistrat, în august, valoarea de 62,9 puncte, în scădere cu 13,4 puncte față de luna anterioară. Diminuarae a fost cauzată de o reducere a celor două componente principale, respectiv indicatorul condițiilor curente, care a coborât cu 7,8 puncte până la 61,6 puncte, și cel al anticipațiilor, redus cu 16,2 puncte până la 63,5 puncte.
Cursul de schimb euro-leu are este văzut la nivelul de 4,45 lei/euro pe un orizont de șase luni, valoare similară cu cea anterioară, iar pentru următoarele 12 luni este previzionat să ajungă la 4,4525 lei/euro, în urcare ușoară față de exercițiul precedent. Rata anticipată a inflației pentru următoarele 12 luni (perioada iulie 2015 – iunie 2016) care o valoare mediană de 0,25%, în scădere de la 1% anterior.
Analiștii CFA remarcă o înrăutățire a percepției față de condițiile externe și anticipațiile de majorare a ratelor de dobândă la leu pentru scadențele pe termen mediu (cinci ani).
În ceea ce privește condițiile de pe piața forței de muncă, majoritatea respondenților (63%) consideră că vor rămâne neschimbate, în timp ce veniturile personale sunt așteptate să crească de către 57% dintre economiști.
De asemenea, 44% dintre respondenți consideră că prețul barilului de petrol va rămâne la fel în urmtăarele 12 luni.