Şi pentru că există cerere au apărut numeroase aplicaţii care fac livrări de la mii de restaurante. În felul acesta, s-a născut şi o nouă meserie, cea a curierului de mâncare pe bicicletă. Sunt peste 3.000 în toată ţara.
Rapiditate – aceasta este cheia meseriei de curier. Îi vedem mereu în trafic pe biciclete sau scutere.
Adrian mărturiseşte că reuşeşte să strângă astfel 5.500 de lei lunar. Programul său este relativ lejer. De la 11 la 16 sau chiar mai târziu, în funcţie de comenzi.
Curierii ştiu că dacă ajung mai repede la clientul înfometat bacşişul este pe măsură.
În prezent să îţi comanzi de mâncare la serviciu sau acasă este la fel de simplu că atunci când îţi comanzi un taxi.
Victor Rotariu: ″Avem rolate în aplicaţia noastră în jur de 100 de restaurante, mâncarea e livrată cu ajutorul a 1.000 de curieri din aplicaţie. Plasează comanda, ajunge în serverele noastre din Europa peste tot, apoi ajunge la restaurant prin tablete sau imprimantă şi se caută cel mai apropiat curier”, a declarat Victor Rotariu.
Şi pentru restaurante aceste aplicaţii reprezintă o gură de oxigen.
″Sunt aceleaşi preţuri, nu avem preţuri modificate în funcţie de spaţiul de consum, dacă mănânci în restaurant sau acasă sau la birou, e o taxă de livrare pe care o percep livratorii, de la 1 leu la 7 lei, în funcţie de zonă″, a explicat Andrei Negunoiu, margeting manager restaurant.
Burgerul se află în topul mâncărilor comandate pe internet, alături de pizza sau shaorma. Una peste alta, românii comandă într-o singură lună cam cât se livrează într-o singură săptămână în Barcelona. Suntem abia la început, însă specialiştii estimează această piață la aproximativ 30 de miliarde de euro şi spun că în 10 ani va ajunge la 300 de miliarde de euro. Cel mai probabil atunci telefonul se va transforma în noul bucătar, scrie Protv.ro.