”Independentul” Mircea Geoană încurajează traseismul politic

Mircea Geoană își face grup parlamentar din transfugi de la alte partide. Opt parlamentari de la AUR și USR și-au declarat apartenența la partidul DREPT, chiar în debutul sesiunii parlamentare de toamnă.
Prin această mișcare, fostul președinte al PSD nu doar că renunță la statutul de candidat independent, dar se poziționează în postura de lider care încurajează traseismul politic. O decizie ciudată, care arată slăbiciunea și nu forța lui Mircea Geoană.

Mesajul pică extrem de prost pentru un candidat la funcția de președinte, care trebuie să fie o figură impecabilă din punct de vedere moral și politic. Practic, Mircea Geoană se prezintă acum ca un candidat lipsit de scrupule, gata să se alieze cu oricine în interes politic.

O astfel de mișcare a mai fost încercată de Mircea Geoană în trecutul să politic, atunci când s-a aliat cu fostul primar al sectorului 5, controversatul Marian Vanghelie.  Această decizie practic l-a scos atunci din politică pe Mircea Geoană.
Dincolo de impactul politic intern, cu siguranță, decizia de a apela la traseiști politici nu va fi apreciată la nivelul partenerilor externi ai României, pe care, aparent, a pus atâta bază fostul președinte al PSD.

Doi parlamentari ai USR, recent excluși din partid, s-au alăturat noului grup parlamentar care ar putea să-l sprijine pe Mircea Geoană

Luni, USR a anunțat că a decis, prin vot, să excludă din partid și din grupul parlamentar doi deputați, Marian Lazăr și Radu Ciornei, după ce aceștia au recunoscut că au purtat discuții cu alte formațiuni politice pentru a-și asigura locuri eligibile la viitoarele alegeri parlamentare.

„Biroul Național al USR a hotărât excluderea celor doi deputați, care au inițiat negocieri cu alte partide politice în interes personal. Începând de astăzi, Marian Lazăr, deputat de Vâlcea, și Radu Ciornei, deputat de Suceava, nu mai sunt membri ai USR sau ai grupului parlamentar al acestui partid. Decizia a fost luată în urma mărturisirilor celor doi privind discuțiile purtate cu alte partide pentru a obține garanții electorale”, se arată în comunicatul oficial al USR.

Formațiunea politică a subliniat că rămâne dedicată principiilor și valorilor pe care le promovează încă de la înființare și nu va tolera abaterile de la aceste standarde.

„USR este un partid politic matur, singura forţă politică reformatoare din România şi va continua să demonstreze că este alternativa reală, corectă şi onestă la actuala guvernare”, se mai arată în comunicat.