"Sunt deosebit de încântat de indieni. La ei chiar se văd semnele unor iniţiative care le-ar putea aduce ratele de creştere ale chinezilor", a spus O’Neill.
El a adăugat că, în ciuda ratelor de creştere fenomenală înregistrată în ultimul deceniu în ţările BRIC (Brazilia, Rusia, India, China), creşterea economică va fi mai redusă pe viitor. "Pornesc de la premisa că nimic nu poate rămâne pentru totdeauna la fel de bun cum a fost înainte, iar grupul ţărilor BRIC nu poate înregistra acelaşi succes precum cel din ultimii zece ani. China încearcă în mod deliberat să atingă o creştere mai lentă, dar mai sănătoasă, astfel că rata medie de creştere în BRIC va fi mai mică", a spus O’Neill citat de CNBC.
Cu toate acestea, el consideră că cele patru ţări vor continua să aibă o importanţă semnificativă pentru investitori. "Economiile combinate ale BRIC au crescut la aproximativ 13.000 de miliarde de dolari şi sunt gata să depăşească SUA sau UE în următorii ani".
De altfel, obiectivul Chinei de a avea o creştere mai lentă în următorii ani se va dovedi a fi un lucru bun în cele din urmă, întrucât clasă de mijloc înfloritoare se va extinde.
"Într-un context marcat de pesimism şi de schimbările din ţările dezvolTate determinate de criza datoriilor europene, ar putea exista oportunităţi şi în altă parte. Aflată în inima zonei euro, Germania nu o duce deloc rău. Marea Britanie are tendinţa de a da vina pe zona euro pentru problemele din ţară, dar dacă este chiar atât de rău, cum de Germania o duce bine? O parte a răspunsului se regăseşte în faptul că Germania are o expunere mare în ţările din grupul BRIC, obiectiv la care trebuie să ţintească şi SUA, Marea Britanie şi o parte din micile ţări europene", a mai spus O’Neill.