India ia măsuri controversate. Ce se întâmplă cu politica celor doi copii

parinti-si-copii

Natalitatea crește vertiginos în unele zone de pe glob. Acest lucru le îngrijorează pe autorități care se gândesc la măsuri pentru spoparea nașterilor. Într-o mega țară de pe glob se fac calcule și se au în vedere anumite decizii care ar presupune inclusiv stimularea sterilizării.

În India, mai multe state vor să aplice politica celor doi copii și să stimuleze sterilizarea în detrimentul creșterii natalității. Autoritățile cred că prin această măsură va putea fi stopată creșterea populației.

Statul Uttar Pradesh, cel mai populat stat al Indiei, cu un număr de locuitori mai mare decât Brazilia, a anunțat proiectul legislativ prin care orice persoană cu mai mult de doi copii ar putea pierde ajutoarele de stat, subvențiile și chiar locurile de muncă în instituții guvernamentale. Dacă într-o familie cu doi copii unul dintre părinți suferă o sterilizare voluntară, această familie va putea primi stimulente, potrivit The Guardian.

Proiectul de lege a fost prezentat de guvernul local din Uttar Pradesh, controlat de partidul naționalist hindus Bharatiya Janata (BJP), care conduce și guvernul central. Guvernatorul Yogi Adityanath este considerat unul dintre cei mai duri naționaliști din partid și va candida și la alegerile de anul viitor.

Ce înseamnă politica celor doi copii

Guvernul local a spus că proiectul de lege este motivat de „resursele ecologice și economice limitate”.

Statul nord-estic Assam, care este de asemenea condus de BJP, a anunțat luna trecută planuri pentru o măsură similară, care anulează beneficiile guvernamentale pentru familiile cu mai mult de doi copii, iar statul Gujarat, un alt stat BJP, este, de asemenea, în curs să anunțe o legislație similară, anunță digi24

Un raport guvernamental din 2020 a constatat că rata totală a fertilității – numărul de copii născuți per femeie – a scăzut în 14 din 17 state și este acum la 2,1 sau mai puțini copii.

Decizia mai multor guverne locale BJP de a propune politica celor doi copii a fost văzută ca fiind motivată politic și o cale de a ajunge la alegătorii hindusi, în special în Uttar Pradesh, unde vor avea loc alegeri anul viitor. În Uttar Pradesh și state precum Assam, care au populații musulmane mari, există o credință larg răspândită, dar neîntemeiată, conform căreia familiile musulmane supraproduc, utilizând resurse valoroase și punând populația hindusă în pericol de a deveni minoritară.