În cursul şedinţei de marţi, indicele DAX (care urmăreşte performanţele primelor 30 de companii listate la Frankfurt Stock Exchange) a atins nivelul record de 8.197,72 puncte, depăşind precedentul record de 8.151,57 puncte înregistrat în luna iulie 2007. Creşterea bursei germane a fost susţinută de publicarea unor rezultate trimestriale peste aşteptări de către companii precum Commerzbank, Allianz şi Munich Re, dar şi de decizia de săptămâna trecută a Băncii Centrale Europene vizând reducerea dobânzii de referinţă în zona euro la nivelul record de 0,5%.

"Performanţele superioare înregistrate de DAX se datorează evoluţiilor bune înregistrate de industria manufacturieră germană, care a devansat alte state graţie competitivităţii ridicate", a declarat Gerhard Schwarz, analist la Baader Bank.

În schimb, alţi indici bursieri importanţi din Europa (precum FTSE 100 sau CAC-40) sunt în continuare sub nivelele înregistrate în 2007, înaintea crizei creditelor subprime, în timp ce în ţările îndatorate din sudul zonei euro, cum sunt Italia şi Spania, indicii bursieri sunt mult sub recordurile înregistrate înaintea crizei.
Sursa: Agerpres