Cele mai mari ieftiniri, cu o medie de 3,2%, s-au înregistrat în oraşele mici cu mai puţin de 125.000 de locuitori, în timp ce în cazul celor 15 poli de dezvoltare scăderea medie a fost de numai 2%.

Indicele Darian surprinde variaţia preţurilor de tranzacţionare pentru apartamente decomandate la etaje intermediare situate în blocuri cu finisaje medii, având ca punct de pornire tranzacţiile din baza de date proprie. Indicele naţional este calculat la nivelul a 27 de oraşe, iar cel pe poli de dezvoltare se referă la oraşele Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa, Iaşi, Braşov, Galaţi, Ploieşti, Piteşti, Bacău, Arad, Sibiu, Craiova şi Târgu-Mureş. Preţurile apartamentelor vechi sunt corelate cu suprafaţa utilă.

În ceea ce priveşte apartamentele noi, cele mai mari scăderi de preţ au fost constatate în Bucureşti (5,2%), în timp ce la nivel naţional indicele Darian arată o ieftinire de numai 2%. Faţă de vârful din 2008, preţul apartamentelor noi a scăzut cu 44% în Bucureşti, 35% la nivel naţional şi în oraşele mici şi cu 34% în cei 15 poli de dezvoltare luaţi în calcul. În cazul unităţilor noi, preţurile se raportează la suprafaţa construită desfăşurată.