Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat marţi că are un plan B pentru situaţia în care Comisia Europeană consideră facilităţile acordate industriei construcţiilor drept un ajutor de stat.
„Statul a considerat foarte clar că zona de construcţii reprezintă o prioritate şi atunci de aceea am luat şi aceste măsuri. Efectele se pare că sunt foarte bune, adică se întorc deja români din afara României în ţară, aceasta au spus-o firmele de construcţii şi atunci indiferent de o astfel de decizie, statul va trebui să găsească măsuri alternative pentru a păstra cel puţin acest nivel de astăzi al facilităţilor….Categoric, eu sunt un om care are întotdeauna şi planul B şi planul C”, a declarat Teodorovici, întrebat de presă ce va face în cazul în care Comisia Europeană consideră facilităţile acordate industriei construcţiilor prin OUG 114 şi modificările ulterioare drept un ajutor de stat.
Întrebat despre modificarea OUG 114 pe zona de comunicaţii, el a spus că a fost o propunere venită din partea lui Alexandru Petrescu, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, dar că nu vrea să intre în discuţii pentru că tema ţine de alt minister. În urma adoptării Ordonanţei 114 din decembrie 2018, în sectorul contrucţiilor, contribuţia de asigurări sociale s-a redus cu 3,75% pentru angajaţii din domeniu (de la 25% la 21,25%), până în 2028, iar salariul minim brut în domeniu a urcat la la 3.000 de lei.