Industria criptomonedelor ar putea fi reglementată la nivel global. Germania cere implementarea unui mecanism

Președintele autorității BaFin, Mark Branson, a declarat că o abordare lipsită de intervenții, care „ar lăsa industria să se dezvolte ca un loc de joacă pentru adulți”, este o tactică greșită.

„Am văzut lumea autoreglementată. Nu va funcționa”, a declarat Mark Branson, conform informațiilor transmise de reuters.com

BaFin vorbea la câteva ore după ce procurorii americani l-au acuzat pe fondatorul FTX

Trebuie menționat că președintele BaFin vorbea la câteva ore după ce procurorii americani l-au acuzat pe Sam Bankman-Fried, fondatorul bursei de criptomonede FTX, că a deturnat miliarde de dolari și a încălcat legile privind campania electorală în ceea ce ar putea fi una dintre cele mai mari fraude financiare din SUA.

Branson a declarat că o „primăvară criptografică” ar putea urma „iernii criptografice”, dar că industria care va apărea va avea probabil mai multe legături cu finanțele tradiționale, ceea ce va crește și mai mult nevoia de reglementare.

„Acum este momentul pentru o reglementare serioasă a criptomonedelor. Cel mai important aspect este că nu este nevoie doar de o soluție europeană. Este nevoie de o soluție la nivel mondial”, a completat Branson.

UE a lucrat la un nou regulament privind piețele de active criptografice (MiCA) despre care unii, inclusiv președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, spun că ar trebui extins.

Branson a părut sceptic în trecut în privința acestui sector. Luna trecută, el a declarat într-un interviu pe site-ul BCE că „nu toate modelele de afaceri criptografice sunt serioase”.

„Valurile de inovație, după cum știm, aduc cu ele și profitori și escroci”, a conchis Mark Branson.

2022 a fost absolut brutal pentru sectorul activelor digitale

Amintim că anul 2022 a fost absolut brutal pentru sectorul activelor digitale, potrivit unei analize realizate de Radu Puiu, Financial Analyst în cadrul casei de brokeraj pe burse internaționale XTB România.

Acțiunile se află într-o serie de pierderi majore în acest an, cu S&P 500 în drum către încheierea anului cu o pierdere de 17%. Imaginea este și mai sumbră pentru Bitcoin și alte criptomonede importante.

În aceste zile, cea mai populară criptomonedă a pierdut aproximativ 62%, în timp ce Ethereum, a doua cea mai cunoscută monedă digitală, a scăzut cu aproximativ 64%.

„Evoluția activelor digitale va depinde foarte mult de sentimentul pieței de capital, cel puțin atât timp cât vor menține corelația. În plus, viitorul procesului de înăsprire al condițiilor monetare din SUA va fi important pentru sentimentul investitorilor”, constată Radu Puiu, Financial Analyst.