Piata de relatii publice(PR) din Romania va atinge in acest an 20 de milioane de euro, pentru 2008 cresterea fiind estimata la 30%, spun reprezentantii agentiei 4ACE.

Pintre domeniile care vor influenta acesta evolutie  se numara PR-ul Online, care va evolua anul viitor cu mai mult de 50%. Potrivit agentiei, clientii sunt din ce in ce mai interesati de o prezenta cat mai vizibila in spatiul virtual, prin campanii complexe care sa imbine mijloacele traditionale de transmitere a mesajului cu cele neconventionale oferite de campaniile web.

“Avem deja semnale puternice din partea clientilor agentiei cu privire la implementarea unor campanii complexe de comunicare online in 2008,” spune Elena Olteanu, general manager  la 4 ACE-pr&publicity.

Cresterea economica estimata pentru 2008, intrarea pe piata a altor jucatori, atat in PR cat si in alte domenii de activitate, stabilizarea brandurilor intrate pe piata din Romania in 2007 si stabilirea unor strategii de comunicare integrate se numara printre motoarele cresterii din 2008.

Daca in acest an cel mai mare succes l-au inregistrat serviciile de publicity si media relations, 2008 va fi castigat de comunicarea online si CSR, conchide Olteanu.

Sursa: 4 ACE

Data: 14 Decembrie 2007