Industria fashion italiană îşi va revni în câţiva ani de pe urma pierderilor înregistrate în perioada de recesiune, potrivit designerilor şi a oficialilor companiilor de profil.

„Ani, nu luni, vor fi necesari pentru a ne întoarce la vânzările de dinainte de criză, la o situaţie de normalitate”, a declarat Mario Boselli, preşedintele Camerei Naţionale de Modă din Italia.

Reprezentanţii Roberto Cavalli SpA şi Stefanel SpA au declarat, de asemenea, că vânzările de articole vestimentare au fost grav afectate de criză. Industria fashion italiană, care are o valoare de 70 miliarde euro şi care este pe locul al doilea la numărul de locuri de muncă create, va pierde 80.000 de joburi din cauza recesiunii. În acest moment, moda aduce 9% din producţia industrială a Italiei.

Potrivit Camerei Naţionale de Modă, vânzările producătorilor de fashion şi de accesorii vor scădea în acest an cu cel puţin 15 procente.

În acest condiţii cele mai multe companii de profil dau vin pe Guvernul italian care nu a luat nicio decizie pentru a pune la adăpost industria modei.

SURSA: Bloomberg