Firmele portugheze care participa la acest proiect sunt FISIPE – Fibres Sinteticas de Portugal, Joca – Metalomexcanica, Manuel Nabeiro Silveira, Sociedade Irmanos Miranda, Socopovoa Confeccoes, TEBE – Empresa Textil de Barcelos – Vagabond – Industria de Calcado si CNS – Compahnia Nacional de Servicos.
Proiectul isi propune cunoasterea reciproca a oportunitatilor de afaceri, investitii si cooperare intre companii portugheze si firme din Romania si sprijinirea companiilor portugheze in abordarea pietei romanesti. BOLEXP este finantat din fondurile obtinute de Portugalia de la Comunitatea Europeana prin Programul Strategic de Dinamizare si Modernizare a Industriei Portugheze – PEDIP. Alegerea Romaniei pentru acest proiect a fost determinata de faptul ca autoritatile si mediile de afaceri din Portugalia apreciaza ca piata Romaneasca ofera oportunitati deosebite pentru operatiuni comerciale si investitii, iar economia romaneasca prezinta un enorm potential de crestere, pe masura ce sunt atinse obiectivele strategice trasate de Guvern.
Proiectul BOLEXP are opt etape distincte. Prezent la lansarea proiectului la Bucuresti, ambasadorul Portugaliei in Romania, Jose Augusto Seabra, a subliniat necesitatea unei cat mai bune cunoasteri a initiativelor de colaborare economica venite din partea Portugaliei.