Deși dobânzile la lei au început să scadă, atât la credite cât și la depozite, băncile se chinuie să atragă tot mai multe depozite în valută de la populație, fie ele și la costuri similare cu cele practicate de aceeași bancă la creditele ipotecare sau cele din programul Prima Casă.
Astfel, Pentru Prima Casă, BRD percepe o dobândă de Euribor la 3 luni (0,871%)+2,75%, adică sub 4%, cu un DAE de 5,98%, față de 5% la depozitele în euro. Ne îndoim că 0,98% sunt suficienți pentru a acoperi cheltuielile băncii cu cea mai mare rețea de sucursale din România.
La BCR, dobânda la Prima Casă este Euribor la 3 luni+4%, cu un DAE de 5,63%, față de 4% la depozitele în euro pe doi ani.
Alpha Bank are la credite ipotecare Euribor la 3 luni + 4,75%, cu un DAE de 6,25% şi faţă de o dobândă de 5% la anumite depozite.Aceeaşi situaţie se întâlneşte şi la Volksbank sau Bancpost.
În continuare cele mai mari dobânzi promoționale în euro:
•    ProCredit Bank – dobândă de 4,1% la economiile în euro, în cazul depunerilor pe 100 zile, promoţie valabilă până pe 13 aprilie. Suma minimă depusă este de 100 euro, fonduri noi. Depozitul se închide automat la scadenţă şi se poate prelungi, la cererea clientului, prin trecerea la un depozit standard
•    BCR prelungeşte valabilitatea ofertei de dobândă standard de 4% în cazul depozitelor în euro, cu scadenţa pe doi ani
•    BRD oferă dobânzi de 5% pentru fondurile noi, depuse în contul de economii, promoţie valabilă până pe 30 iunie
•    Emporiki Bank acordă bonusuri de dobândă pentru doamne, în luna martie. Rata dobânzii ajunge până la 3,35%, în cazul depozitelor în euro
•    Alpha Bank ofera o dobanda de 5% pentru depozitul Tax Protect
•    Banca Românească – depozitul de 210 zile cu dobândă de 4,88%
•    Chiar și fără promoție, Piraeus Bank, Bancpost, Volksbank și Bank of Cyprus oferă dobânzi de 4% sau peste pentru depozitele constituite pe trei sau șase luni.