Industria alimentară devine un sector important în dezvoltarea României europene. Industria laptelui şi a produselor derivate este deja puternic prezentă în rafturile tuturor magazinelor, mari şi mici. Fondurile europene sunt accesibile şi utilizate pentru programe de investiţii. Albalact, regina industriei (ALBZ la Rasdaq), a deschis drumul. Recent, 70% din firma Covalact a fost preluată de un fond american. Suntem în căutarea la Rasdaq a unor firme cu acţiuni din aceeaşi industrie şi găsim Lacta SA Giurgiu (simbol INEM în piaţa Rasdaq). Merită cumpărarea sau nu? Folosim analiza tehnică deoarece suntem interesaţi de semnale de cumpărare pentru câştiguri pe termen scurt.

Graficul alăturat prezintă evoluţia preţului INEM sub formă de lumânări japoneze modificate. În subchart-ul #2, plasăm indicatorul Money Flow Index, împreună cu media lui scurtă pentru a vedea ce se întâmplă cu banii: intră sau ies din acţiune?

În primul subchart, privirea este atrasă de o rezistentă puţin peste 1.0. Se observă încă două linii de trend ascendent, suporturi A-B şi A-B1. Împreună cu rezistenta, ambele formează triunghiuri ascendente, formaţiuni de continuare, dar cu confirmare numai la depăşirea rezistentei sau la violarea suporturilor. Primul triunghi a fost confirmat pe partea inferioară la sfârşitul lunii iulie. În prezent, B1 este noul suport. Elementul de încredere într-o evoluţie, cel puţin până la rezistentă, este culoarea lumânărilor japoneze: galbenă, indicând trend ascendent abia născut. Money Flow se apropie de o valoare minimă care a mai fost atinsă în trecut. Din acele puncte, banii au început să intre în INEM şi preţul să crească. Din punct de vedere tehnic, INEM este o acţiune cu un risk/reward actual favorabil unui trend ascendent. Stop-loss-ul care trebuie să fie prezent îl putem fixa lejer la 0,7750. INEM merită toată atenţia!
 

Sursa: https://ta.educofin.com
58-5235-34_danvalcu_rp2.jpg