Operatorul de telecomunicaţii iNES Group a preluat, în octombrie, furnizorul de certificate digitale şi servicii adiţionale DigiSign, pentru diversificarea activităţii, valoarea tranzacţiei fiind de circa 1,5 milioane euro, a anunţat, luni, compania.

„Achiziţia DigiSign este urmarea firească a dezvoltarii iNES Group în domeniile conexe telecomunicaţiilor. Vrem să oferim clienţilor noştri soluţii complete IT, de la internet sau data center, până la semnatură electronică sau IPTV”, a declarat, într-un comunicat, Silviu Sabău, directorul executiv al iNES Group.

DigiSign este unic reprezentant în România al VeriSign, furnizor de servicii de infrastructură a cheii publice (PKI) şi securitatea tehnologiei informaţiilor. În urma preluării, DigiSign îşi va păstra denumirea.

Printre avantajele folosirii certificatelor digitale se numără integritatea şi confidenţialitatea datelor, acoperire juridică a documentelor electronice în caz de litigiu, eficienţa prin consum minim de resurse, identificarea şi autentificarea semnatarului.

Cu ajutorul semnăturii electronice se pot face tranzacţii online, se pot depune formulare la principalele institutii publice, cum ar fi ANAF, Registrul Comerţului, sau ITM, se pot trimite emailuri în deplină siguranţă sau se pot securiza serverele web. În România, semnătura electornică este folosită de circa 5.000 de firme şi de aproximativ 50.000 de utilizatori individuali.