Infiniti a anuntat ca modelele pentru Europa care vor intra pe piata in octombrie vor fi diferite de modelele americane intrucat acestia au constatat ca pentru a-l convinge pe cumparatorul european de masini de lux, trebuie depus mai mult efort.

Cu toate acestea Infiniti va intra pe piata europeana cu un mic handicap: modelele nu vor avea motor cu 4 cilindri in timp ce in Europa, 80% dintre masinile noi dispun de motoare cu 4 cilindri.

De asemenea motorizarea pe motorina nu va fi oferita de catre Infiniti pana in 2010, cand noua generatie M va avea un motor V-6 diesel.

Conform unui comunicat al companiei, intrarea oficiala pe piata noastra va avea loc in ianuarie 2009, odata cu statele incluse in a doua faza a expansiunii Infiniti in Europa. In afara Romaniei, in aceasta faza vor fi incluse si state precum Suedia, Cehia, Israel si tarile baltice.

Primele state europene care vor importa oficial marca Infiniti sunt Franta, Spania si Italia alaturi de alte sase, iar comercializarea va demara in octombrie 2008.

Data: 27 mai 2008

Sursa: Automotive News Europe