Compania InfoClick, în asociere cu Newsphone Hellas (Grecia), va furniza serviciul de informaţii privind abonaţii şi registrul online al abonaţilor la serviciile de telefonie, a anunţat, miercuri, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

„În urma analizei ofertelor depuse de către trei companii în cadrul celor două proceduri de licitaţie (…), ANCOM a desemnat ca furnizor de serviciu universal compania InfoClick, în asociere cu Newsphone Hellas (Grecia), atât pentru crearea şi administrarea unui registru al abonaţilor, cât şi pentru furnizarea unui serviciu de informaţii privind abonaţii”, se arată într-un comunicat al ANCOM preluat de Mediafax.

InfoClick este desemnat furnizor de serviciu universal pe o perioadă de doi ani de la momentul punerii la dispoziţia utilizatorilor finali, pentru prima dată, a registrului abonaţilor şi a serviciului de informaţii privind abonaţii.

Toate cele 44 de companii care alocă în prezent numerotaţie pentru utilizatorii finali vor pune la dispoziţia furnizorilor de serviciu universal desemnaţi datele utilizatorilor proprii care şi-au exprimat acordul în acest sens.

Registrul abonaţilor va fi accesibil publicului în forma electronică, în timp ce serviciul de informaţii privind abonaţii va fi disponibil prin apelarea numărului naţional 118 800, alocat furnizorului InfoClick.

SURSA: Mediafax