Soții Ceaușescu au fost vizați de mai multe tentative de ucidere. Totul a ieșit la iveală chiar acum
În rechizitoriul dosarului Revoluției există mai multe declarații care arată că soții Ceaușescu au fost vizați de mai multe tentative de ucidere. Aceste declarații au fost făcute de trei martori, protagoniști direcți ai evenimentelor din incinta UM 01417 Târgoviște.
Astfel, pe baza acestor declarații, a ieșit la iveală faptul că au existat mai multe tentative de ucidere a Elenei și a lui Nicolae Ceaușescu, înainte de organizarea procesului din data de 25 decembrie 1989.
„Aceşti martori au arătat că prin implicarea directă a col. Kemenici Andrei, care a fost în permanentă legătură cu factorii de decizie din MApN (generalii Stănculescu şi Militaru), s-a creat aparenţa atacării unităţii, chiar a ocupării unităţii de către forţe ostile şi astfel aparenţa necesităţii uciderii cuplului prezidenţial. Doar ca urmare a eşecului uciderii acestora, a apărut necesitatea organizării unui simulacru de proces, cu final dinainte cunoscut – executarea cuplului Ceauşescu„, arată documentul.
Procesul a fost unul simulat
Documentul mai arată că procesul care a avut loc la data de 25 decembrie 1989 a fost unul simulat, iar în urma acestuia soții Ceaușescu să fie condamnați la moarte și executați imediat. De asemena, procesul a avut doi observatori pe Voiculescu Voican Gelu și Măgureanu Virgil.
(…) La data de 24 decembrie 1989, în sediul MApN, grupul de decizie politico-militară din cadrul CFSN (Iliescu Ion, Brucan Silviu, Militaru Nicolae şi Voiculescu Voican Gelu) a hotărât ca, la data de 25 decembrie 1989, să fie organizat un proces simulat în urma căruia Ceauşescu Nicolae şi Elena să fie condamnaţi la moarte şi executaţi imediat. S-a decis inclusiv ca gl.lt. Stănculescu Victor să se ocupe de organizarea procesului, iar Voiculescu Voican Gelu şi Măgureanu Virgil au fost desemnaţi în calitate de observatori ai procesului din partea CFSN”, se arată în document.
Conspirația ante-decembristă ar fi fost devoalată
Documentul în cauză relevă faptul că dacă soții Ceaușescu ar fi fost supuși unui proces în care ar fi fost respectate toate drepturile procesuale, atunci „anumite aspecte despre conspirația ante-decembristă și protagoniștii ei filosovietici ar fi fost devoalate”.
De asemena, documentul mai arată că un astfel de scenariu ar fi fost dăunător pentru „grupul politico-militar ce a preluat puterea prin inducerea în eroare în 1989”.