Vicepreşedintele Consiliului de Securitate din Rusia, Dmitri Medvedev, a afirmat, duminică, 11 decembrie, că Federația Rusă îşi propune să intensifice producţia „celor mai puternice mijloace de distrugere”, cu scopul de a contracara presupusa ameninţare din partea Occidentului, a relatat agenția EFE.
Rusia își intensifică producția celor mai puternice mijloacelor de distrugere
„Inamicul nostru nu s-a implantat puternic doar în gubernia Kiev a micii noastre Rusii. El este şi în Europa, în America de Nord, Japonia, Australia, Noua Zeelandă şi în alte locuri care au jurat supunere naziştilor timpurilor noastre”, a scris vicepreşedintele Consiliului de Securitate, duminică, 11 decembrie, într-un mesaj pe contul său de Telegram.
„Iată de ce ne intensificăm producţia celor mai puternice mijloacelor de distrugere. Inclusiv a celor bazate pe noi principii”, a adăugat fostul preşedinte rus, fără a oferi alte detalii în acest sens.
Afirmaţiile făcute de Dmitri Medvedev au fost făcute la scurt timp după ce șeful statului rus Vladimir Putin a declarat, vineri (9 decembrie), aflându-se la Bişkek, că Rusia ar putea lua în considerare adoptarea a ceea ce el a numit ca fiind conceptul loviturii preventive al Washingtonului, a relatat Agerpres.
Vladimir Putin a avertizat că riscul unui război nuclear este în creştere
Vladimir Putin a adus în discuție strategiile americane în ceea ce privește domeniul securității și apărării și a subliniat faptul că SUA a dezvoltat conceptul de lovitură preventivă.
„În primul rând, Statele Unite au dezvoltat conceptul de lovitură preventivă. În al doilea rând, ei dezvoltă un sistem de atac care vizează dezarmarea inamicului.”, a declarat presei liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.
Poate că Moscova ar trebui să se gândească la adoptarea „ideilor dezvoltate de americani pentru a-şi asigura propria securitate”, a mai spus Putin.
„Doar ne gândim la asta”, a mai adăugat liderul rus, într-un răspuns pe care l-a oferit unui reporter, în care i s-a cerut să-şi clarifice declaraţia de la începutul acestei săptămâni cu privire la utilizarea armelor nucleare.
În urmă cu câteva zile, șeful statului rus Vladimir Putin a avertizat că riscul unui război nuclear este în creştere, doar că Rusia nu va ataca prima în acest sens.