Informaţia care detonează scena politică! Ciolacu jubilează. Este fără precedent în România

Cel mai recent sondaj realizat de Avangarde arată că Partidul Social Democrat (PSD) se află pe primul loc în intențiile românilor de vot. Așadar, întrebați cu cine ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 39% dintre respondenți au spus cu Partidul Social Democrat (PSD).

18% au ales Partidul Național Liberal (PNL), 17% au spus că ar vota cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), 10% au spus cu Uniunea Salvați România (USR), 5% cu UDMR și 4% cu PPU.

Datele prezentate ulterior au fost adunate în perioada 15-23 decembrie, pe un eșantion de 907 subiecți. Metoda de realizare a sondajului a fost de ”door-to-door”, iar marja de eroare este de 3,1% pentru un nivel de încredere de 95%.

Sursă: captură video Antena 3

În cine au românii cea mai mare încredere?

Înainte de Crăciun, CURS a publicat datele unui sondaj care arată personalitatea politică în care românii au cea mai mare încrede. Așadar, potrivit acelui sondaj, o bună parte din respondenți au spus că au încredere în liderul PSD, Marcel Ciolacu (27%).

Pe locul doi se află prim-ministrul Nicolae Ciucă cu 22%, în timp ce președintele liberalilor, Florin Cîțu, se află pe ultimul loc în ceea ce privește încrederea românilor cu doar 9 procente.

De asemenea, 79% dintre respondenții sondajului CURS publicat marți sunt de părere că lucrurile merg într-o direcție greșită în România.

Sondajul menționat i-a mai întrebat pe oameni care sunt instituțiile în care au cea mai mare încredere, biserica aflându-se pe primul loc cu 64 de procente. Instituția a fost urmată de armată cu 63 procente și de pompieri cu 61 procente. La polul opus, instituția în care românii au cea mai puțină încredere este Parlamentul României, cu un procent de doar 10%.

Universul de eşantionare: populaţia adultă rezidentă din România, în vârstă 18 ani şi peste

Volumul eşantionului: 1100 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste

Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%

Metoda de culegere a datelor: metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing)

Validarea eșantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS Datele sunt ponderate în funcție de structura pe vârste a votanților

Perioada de realizare: 13 – 17 decembrie, 2021