Simona Halep, numărul 10 în clasamentul WTA, a mai primit încă o lovitură după ce a fost implicată în scandalul privind dopajul.

Federația Română de Tenis (FRT) a exclus-o pe Simona Halep din lotul național. Acum, fostul lider mondial nu mai poate folosi facilitățile gratuite de la Centrul Național de Tenis și Complexul Olimpic de la Izvorani. Astfel, una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din lume a pierdut toate privilegiile de care beneficia în România.

De ce a fost exclusă Simona Halep din lotul național?

Antrenorul Gabriel Moraru a explicat cum se realizează selecția înaintea fiecărui sezon și motivele pentru care o sportivă poate fi exclusă din lotul național.

„În lotul național pe care îl întocmim la federație se regăsesc jucătoarele clasate între locurile 1 WTA și 200 WTA. Ele intră automat și asta înseamnă că pot folosi gratuit facilitățile de la Centrul Național de Tenis și de la Izvorani. Lotul de senioare se întocmește pe baza clasamentului WTA. Dintre jucătoarele din lotul național, sunt selectate pentru Fed Cup cele mai în formă. Iar dacă este nevoie, se pot lua jucătoare și din lotul de tineret. Noi nu scoatem pe nimeni din lot decât dacă se accidentează sau face ceva disciplinar.”, a spus antrenorul, potrivit prosport.ro.

Testul antidoping ar putea fi fals

Fostul preparator fizic al Simonei Halep îi ia apărarea acesteia în scandalul de dopaj în care sportiva româncă este implicată.

Dragoș Luscan, fostul preparator fizic al Simonei Halep a lansat, anterior, o teorie destul de surprinzătoare cu privire la testul antidoping al sportivei. Acesta a declarat că există posibilitatea ca un astfel de test să iasă pozitiv, chiar dacă persoana nu a consumat substanțe interzise.

„Există posibilitatea ca, uneori, să folosești anumite substanțe care nu sunt pe lista celor interzise, dar, dacă le folosești într-o doză mai mare, ar putea apărea la controlul antidoping. În momentul în care efortul este intens, cum este și cazul Simonei, riscul de accidentare este mult mai mare. Pierzând atât de multe lichide, atât de multe minerale din corp, există riscul ca fibra musculară să se rigidizeze.” a declarat Dragoș Luscan.