Informația momentului de la Viena. Anunț uriaș pentru România: Vor deveni parte a zonei Schengen în…

După ce Austria a votat împotriva aderării României la spațiul Schengen, primarul social-democrat al Vienei, Michael Ludwig, a transmis un mesaj de susținere pentru țara noastră pe rețelele de socializare.

Primarul a spus că nu este de acord cu opoziția Guvernului austriac și că „acest zid trebuie să cadă”.

Michael Ludwig susține România și Bulgaria în aderarea la spațiul Schengen

Acesta a spus, în postarea sa că Viena este un oraș cosmopolit, în care se pune mereu accent pe unitatea dintre oameni, nu pe diviziune.

„Viena este un oraș cosmopolit, care se bazează pe deschidere, coeziune socială, iar locuitorii ei pun întotdeauna unitatea înainte de diviziune. În lumina ultimelor evoluții, este important pentru mine să iau o poziție ca primar”, a scris Michael Ludwig pe pagina sa de Twitter.

De asemenea, a subliniat că în Viena locuiesc 45.000 de cetățeni cu origini bulgare și românești, iar aceștia „joacă un rol important în economia, cultura și societatea noastră”.

„Apreciez realizările românilor și bulgarilor, care au rol important în economia și cultura Austriei.”, a mai transmis Michael Ludwig.

„Ca metropolă, Viena reprezintă solidaritatea socială și vienezii pun pe primul loc colaborarea, nu separarea. Voi continua să lucrez pentru a mă asigura că acest zid va cădea, iar Bulgaria și România vor deveni parte a zonei Schengen în viitor.

Întrucât nu este posibil ca într-o Europă unită să îndepărtezi alte țări pentru motive politice interne”, a mai scris primarul Vienei.

Austria s-a opus intrării țării noastre în Schengen

În cadrul Consiliului JAI, Austria s-a opus aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen, invocând problema migrațiilor ilegale.

„Voi vota astăzi împotriva extinderii spațiului Schengen cu România și Bulgaria. Cred că acest pas este greșit.

Avem un sistem care, din multe puncte de vedere, nu funcționează și care s-ar înrăutăți și mai mult. În Austria avem peste 100 000 de treceri ilegale de frontieră în acest an, dintre care 75 000 nu sunt înregistrate.

Acesta este un indiciu că sistemul nu funcționează în acest moment. În prezent, avem controale la granița cu multe țări europene – Austria spre Ungaria, Germania spre Austria, Republica Cehă spre Slovacia.

Aceasta este o dovadă în plus că sistemul nu funcționează la multe capete. Cred că, din motive de securitate, ar fi greșit să extindem sistemul în acest moment”, a e explicat ministrul austriac de Externe Gerhard Kaner.