Informația momentului despre carnea de porc din magazine! Toată lumea trebuie să știe

carne

SURSA FOTO: Dreamstime

Trebuie să fim foarte atenți atunci când cumpărăm carne de la supermarket. Pe lângă termenul de valabilitate, există mai multe detalii care ne arată dacă alimentul poate fi consumat.

De exemplu, carnea de porc trebuie să fie tare la atingere și umedă. În cazul în care este lipicioasă și uscată, aceasta nu ar trebui consumată. Un alt element important este mirosul cărnii.

În cazul în care miroase ciudat, acru sau înțepător, aceasta ar putea provoca toxiinfecție alimentară. Singura excepție este carnea de porc ținută în pungi cu vid, deoarece mirosul urât dispare atunci când este spălată.

Trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm carne de porc

De asemenea, ar trebui să ne uităm la culoarea cărnii. Cea proaspătă ar trebui să fie mereu gri-rozalie, în timp ce carnea de porc veche capătă nuanțe foarte închise, de maroniu sau gri închis. În acest caz, ar putea reprezenta un pericol pentru sănătate.

În cazul în care nu este consumată imediat, carnea ar trebui depozitată în congelator. Temperaturile mari o vor face să se mențină bună de mâncat chiar și pentru câteva luni.

Prețurile pentru carnea de porc ar urma să scadă

Amintim că premierul Marcel Ciolacu a anunțat anterior că Guvernul aprobă ordonanța prin care se va stopa creșterea prețurilor la alimentele de bază. În contextul aplicării acestei măsuri, prețurile la produsele de bază ar trebui să scadă cu aproximativ 25-30%, conform procesatorilor.

Printre alimentele ar căror preț ar urma să scadă se află și carnea de porc. Alte astfel de alimente sunt: laptele, uleiul de floarea soarelui și ouăle.

Astfel, dacă pentru un litru de lapte cu 1,5% grăsime, plătim în prezent 6 lei și 45 de bani în supermarket, ar trebui scadă la 4 lei și 55 de bani după o reducere de 30%.

La fel, un litru de ulei de floarea soarelui, care este vândut acum la 10 lei și 60 de bani, ar trebui să coste 7 lei și 40 de bani după reducerea de preț.

În ceea ce privește ouăle, un cofraj cu 10 bucăți din categoria M, care are un preț actual de 11 lei în supermarket, ar trebui să scadă la aproximativ 8 lei.

Prețul cărnii de porc ar trebui să scadă la 20 de lei, în loc de 27 de lei cât este în prezent, iar pentru un kilogram de pulpe de pui ar trebui să plătim 14 lei în loc de 20 de lei.