United Airlines ar fi început vineri să opereze zboruri charter pentru a pregăti mai bine vaccinul COVID-19 Pfizer pentru distribuire, odată ce acesta este aprobat de Food and Drug Administration.
United va opera avioanele închiriate între Aeroportul Internațional din Bruxelles și Aeroportul Internațional din Chicago ca parte a „primului transport aerian în masă al unui vaccin”, sprijinit de FAA, a raportat The Wall Street Journal.
Vestea despre aceste zboruri charter vine în momentul în care Pfizer a început să facă deja pregătiri pentru transportul rapid al vaccinului odată ce FDA și alte autorități de reglementare îl aprobă.
Potrivit sursei citate, Pfizer a extins capacitatea de stocare în anumite locații de distribuție din Pleasant Prairie, Wisconsin și Karlsruhe, Germania. Compania farmaceutică intenționează să utilizeze depozite congelate de dimensiunea unei valize în avioane și camioane pentru distribuirea vaccinului în întreaga lume.
Pfizer și United Airlines nu au răspuns la cererea Fox News pentru comentarii despre acest aspect.
Sarcină dificilă pentru a transporta vaccinul în condiții optime
United Airlines va avea voie să transporte o cantitate de cinci ori mai mare decât este permis în mod normal pentru gheața carbonică pentru a menține vaccinul la temperatura scăzută necesară.
Recent, Andrew Peterson, profesor asistent de filosofie la Universitatea George Mason, a adus în discuție problema complexă a transportului și distribuției vaccinului datorită faptului că trebuie depozitat la temperaturi de minus 70 grade Celsius sau mai mici.
„Logistica distribuirii vaccinului Pfizer, dacă se va dovedi sigură și eficientă, va fi fără îndoială o sarcină herculeană”, a declarat Peterson pentru Fox News. „Dincolo de provocarea de a transporta fizic vaccinul pe cale aeriană și terestră către centrele de distribuție din America și pe plan internațional, există obstacole suplimentare în păstrarea vaccinului la temperaturi sub zero grade și monitorizarea livrărilor pentru a evita furtul.”
Săptămâna trecută, Pfizer și partenerul BioNTech au solicitat o aprobare de urgență pentru vaccinul lor candidat anti-COVID, în încercarea de a-l transmite populației globale cât mai curând posibil.