Magistrații au luat astăzi decizia în dosarul în care este anchetată Elena Udrea. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei au respins, miercuri, cererea fostului ministru al Turismului de suspendare a executării pedepsei de șase ani de închisoare pe care a primit-o în dosarul ”Gala Bute”.

În același timp, tot astăzi, magistrații au mai stabilit și următorul termen de judecare a recursului în casaţie formulat de Elena Udrea, programat acum pentru data de 26 septembrie.

Elena Udrea rămâne în închisoare

Astfel, conform deciziei luate de ÎCCJ, Elena Udrea va rămâne în spatele gratiilor în următoarea perioadă.

În ceea ce privește situația persoanelor implicate în dosar, amintim că, potrivit deciziilor luate de magistrați până acum, Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea a primit 3 ani închisoare cu executare.

De cealaltă parte, Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea a primit un an şi şase luni cu suspendare, în timp ce Gheorghe Nastasia, fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării a primit o pedeapsă de 4 ani cu suspendare.

Ana Maria Topoliceanu, o prietenă a Elenei Udrea şi fost director al Companiei Naţionale de Investiţii a primit 3 ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme a primit o pedeapsă 2 ani şi 6 luni cu suspendare.

Elena Udrea și Rudel Obreja au apelat la ultima cale extraordinară de atac împotriva condamnărilor primite în dosarul „Gala Bute

Elena Udrea a fost dusă la Penitenciarul Târgșor pentru termenul din 20 iunie. Atunci, magistrații a anunțat că vor pronunța decizia pe 22 iunie. Apoi, judecătorii au anunțat o nouă amânare, pentru miercuri, 29 iunie.

Val de plângeri depuse de echipa de avocaţi a Elenei Udrea: „Vreau să văd adevărul”

Avocata Silvia Uscov a detaliat planul de atac pus la cale de către Elena Udrea şi apărătorii săi. Astfel, pe lângă plângeri înaintate oficialităților din România, echipa de avocați a fostului ministru al Turismului pregătește și adrese către instituțiile europene din domeniul justiției.

Referitor la instituţiile din România, pe listă regăsim Parlamentul, Ministerul Justiţiei, CSM, dar şi ceva mai puţin cunoscut publicului larg: Direcția de Apărare a Constituției din SRI.

Silvia Uscov a lansat şi o provocare la adresa politicienilor din România: „Vreau să văd adevărul clasei politice actuale, dacă este cineva interesat cu adevărat despre repectarea drepturilor românilor!”

„Ne-am adresat Direcției de Apărare a Constituției din SRI în dosarul „Gala Bute”. Este o unitate puțin cunoscută de public a celor de la SRI, ea apără și urmărește respectarea Constituției. Este un demers pentru „Gala Bute”, dar și în alte spețe.