Informația momentului despre Putin! Răsturnare totală de situație: Suferă de ceva timp

Sursă: Kremlin.ru

Apar noi informații despre starea de sănătate a liderului e la Kremlin! Acesta ar fi atacat Ucraina în timp ce se afla sub influența medicamentelor pe care le luase.

Șeful departamentului de analiză a Rusiei din cadrul FE, Serviciul danez de Informații al Apărării, a vorbit în cadrul unui interviu pentru Berlingske despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin și despre cum ar putea pierde puterea.

Potrivit lui Joakim, este de părere că președintele rus a invadat Ucraina din cauza megalomaniei induse de tratamentul hormonal pe care îl lua în acel moment.

„Iluziile de grandoare sunt unul dintre efectele secundare cunoscute ale tipului de tratament hormonal pe care îl lua”, a spus acesta.

Trebuie menționat că Joakim nu poate spune tot ce știe și nu este pe deplin sigur de ceea ce spune.

„Nu este ceva ce pot spune cu certitudine, dar cred că i-a afectat deciziile atunci când a lansat războiul din Ucraina”, a subliniat el.

Joakim conduce echipa de analiză a Rusiei din cadrul FE, Serviciul danez de informații pentru apărare. Din motive de securitate, el nu are voie să se prezinte în fotografii sau să își folosească numele de familie. El conduce colectarea de informații daneze despre liderul de la Kremlin, armata rusă și societatea rusă.

De asemenea, îi ajută pe factorii de decizie și pe politicienii danezi să înțeleagă cât mai bine amenințarea pe care Putin o reprezintă pentru Danemarca și șansele sale de succes în Ucraina.

Rusia fusese la un pas să câștige războiul

Inițial, FE a crezut că Rusia va câștiga războiul în doar două săptămâni.

„Și au fost aproape”, a spus Joakim.

FE erau deja conștienți de corupția, managementul defectuos și logistica lentă din cadrul armatei ruse. Însă nu acesta este motivul pentru care invazia a eșuat. Acum este evident că acest lucru s-a întâmplat din cauza deciziilor proaste luate de către Vladimir Putin.

„Am pus o mare parte din vină pentru acest lucru pe umerii lui Putin”, a adăugat Joakim.

De asemenea, convingerile liderului de la Kremlin i-au făcut pe soldații ruși să creadă că ucrainenii îi vor primi cu brațele deschise. Din cauza deciziei de a o numi o „operațiune militară specială”, și nu „război”, armata rusă a fost lipsită de 30.000 de soldați de infanterie pentru invazie.

Acest lucru a însemnat că armata rusă nu și-a putut folosi recruții obișnuiți, fiind nevoită să desfășoare specialiști antrenați costisitor ca soldați de jos, care au făcut însă o treabă mai proastă.

„Acesta este, de asemenea, motivul pentru care ați văzut aceste unități conducând rapid prin orașe, sperând că nimeni nu va trage în ele”, a spus Joakim.

Vladimir Putin, principalul vinovat

Cu toate acestea, el crede că rușii au fost la un pas de a reuși. Parașutiștii ruși capturaseră aeroportul Hostomel de la periferia Kievului și așteptau întăriri. Avioanele care transportau trupe proaspete nu au putut ajunge pentru că rușii nu au reușit să învingă apărarea aeriană ucraineană.

„Aceștia sunt factori destul de mici care au sfârșit prin a decide rezultatul”, spune Joakim.

Altă greșeală a lui Vladimir Putin este faptul că se amestecă prea mult în acest război. Cu puțin timp înainte de Crăciun, el a luat parte la o întâlnire cu întregul stat major de comandă din războiul din Ucraina.

„Este cea mai proastă idee din lume”, spune Joakim.

„Are un general care să conducă acest război. Așa că nu ar trebui să stea acolo și să primească informații de la toți ceilalți generali”, a adăugat el.

Deoarece armata rusă a pierdut foarte mulți oameni, Joakim nu crede că va avea loc o nouă ofensivă majoră a Rusiei împotriva Kievului în februarie, așa cum a avertizat Ucraina.

„Ne așteptăm neapărat ca aceste atacuri mai mici să aibă loc, precum cel din Bakhmut. Dar o ofensivă precum cea pe care am văzut-o în februarie anul trecut le-ar lua câțiva ani pentru a se pregăti din nou pentru așa ceva”, a spus el.

Va folosi Putin arme nucleare?

Însă ceea ce se întreabă ce se va întâmpla atunci când Ucraina va ataca interesele strategice de bază ale Rusiei, iar liderul de la Kremlin se va vedea nevoit să utilizeze arme nucleare.

„Nu este vorba de fapt despre ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă, deși, desigur, lucrurile merg foarte rău. Are la fel de mult de-a face cu faptul că el, personal, a fost umilit și a părut că este slab, iar Putin nu suportă să pară că este slab. Deci există această combinație de factori care ar putea fi periculoasă”, a explicat Joakim.

În ciuda deciziilor sale proaste, FE este de părere că Vladimir Putin nu va pleca de la putere prea curând.

„Nu vedem pe nimeni pe punctul de a-l detrona. Dar dacă am face-o, FSB ar vedea și el acest lucru și probabil că s-ar rezolva foarte repede”, a spus Joakim.

Acesta a mai spus că nimeni nu are suficientă putere să îl înlăture pe Putin, deoarece toată puterea lor vine de la el, însă starea sa de sănătate ar fi precară, lăsând loc pentru acțiuni în acest sens.

„Dar cea mai mare incertitudine a noastră se referă la sănătatea sa, sau la faptul că cineva îl înlătură din cauza sănătății sale șubrede”, a mai spus el.

Starea de sănătate a lui Vladimir Putin

Se speculează de mai mult timp că președintele rus este bolnav, chiar în fază terminală, însă FE consideră că suferă mai degrabă de dureri cronice din cauza căzăturilor și accidentărilor la judo și la hochei în ultimii doi ani. Joakim nu a dezvăluit sursa informațiilor sale.

„Acesta este un lucru curios. Este o durere cronică de care suferă de ceva timp”, spune el.

„De aceea are tendința de a sta și de a apuca lucrurile strâns. Este pentru a ușura durerea”, a explicat Joakim.

De asemenea, spune că Putin ar fi suferit de o formă de cancer anterior, iar când a început războiul, urma un tratament hormonal.

„De asemenea, la începutul anului a avut o față în formă de lună, care este un alt efect secundar cunoscut al aceluiași tip de tratament hormonal”, a mai spus Joakim.

În primăvară, publicația rusească de investigații Projekt a publicat un reportaj despre medicii care l-au îngrijit pe Putin de-a lungul anilor. Judecând după medicii care l-au consultat cel mai des, Projekt a ajuns la concluzia că Putin ar fi putut avea cancer la tiroidă.

„Este cu siguranță un pariu bun”, a spus Joakim.

FE nu se așteaptă ca Putin să moară din cauza acestei boli. Acest lucru ar putea însă determina elitele rusești să decidă că au nevoie de un om mai puternic la cârmă.

„Avem impresia fermă că o parte a elitei vede că se îndreaptă pe o cale greșită”, a adăugat el.