Informația momentului despre Simona Halep! Decizia luată chiar acum de avocați

SURSA FOTO: Inquam Photos / Melinda Nagy

Fostul numărul 1 WTA, Simona Halep, a solicitat audierea de urgență la Sport Resolutions astfel încât să nu fie depășită perioada de 3 luni de la încheierea procesului de gestionare a rezultatelor deja trimise tribunalului.

Simona Halep a fost acceptată pentru a fi audiată în regim de urgență în fața panelului de trei arbitri Sports Resolutions, tribunalul independent de la Londra desemnat de ITIA (International Tennis Integrity Agency) să ancheteze cazul de dopaj care a dus către suspendarea nelimitata a fostului număr 1 mondial WTA.

Halep a solicitat audierea de urgență

Așadar, Simona Halep a solicitat derularea audierii cu celeritate astfel încât să nu fie depășită perioada de 3 luni de la încheierea procesului de gestionare a rezultatelor deja trimise completului Sport Resolutions.

Avocații tenismenei își doresc ca, în cadrul şedinţei de audiere urgentă, să demonstreze că rezultatul pozitiv cu Roxadustat, care a fost constatat la controlul doping din 29 august 2002 la US Open, este cauzat de utilizarea unui produs contaminat astfel încât perioada de suspendare provizorie să fie eliminată.

Investigațiile efectuate cu angajarea unor anchetatori privați, mulți dintre acești fiind foști agenți secreți, o ajută pe Halep să poată demonstra, printr-o particularitate excepționala a cazului, că nu i se poate imputa vinovăţia sau neglijenţa, iar sancțiunea să fie cel mult aplicarea unei mustrări. Preşedintele panelului Sport Resolutions decide organizarea procedurii de audiere în regim de urgenţă atunci când împrejurările o cer și impun.

Cum a reacționat Agenția Națională pentru Integritatea Tenisului

Agenția a menționat că fiecare jucător poartă responsabilitatea ca în organismul acestuia să nu ajungă substanțe interzise. Așadar, „nu este necesar să se demonstreze intenția, culpa, neglijența sau utilizarea conștientă din partea jucătorului pentru a stabili o încălcare a regulii anti-doping.”

„Este datoria personală a fiecărui jucător să se asigure că nicio substanță interzisă nu pătrunde în organismul său. Jucătorii sunt responsabili pentru orice substanță interzisă sau pentru oricare dintre Metaboliții sau Markerii prezenți în probele lor. În consecință, nu este necesar să se demonstreze intenția, culpa, neglijența sau utilizarea conștientă din partea jucătorului pentru a stabili o încălcare a regulii anti-doping!

Nici lipsa de intenție, culpă, neglijență sau cunoaștere a jucătorului nu este o apărare în fața unei afirmații conform căreia a fost comisă o încălcare a regulilor anti-doping la articolul 2.1.”, se precizează în comunicatul emis de către Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului.