Informația momentului în România. Ce se întâmplă la Matei Balș. Totul este plin

Institutul "Matei Balș" din Capitală este plin, toate cele 640 de locuri fiind ocupate cu pacienți bolnavi de coronavirus. Creșterea numărului de cazuri din ultimele zile ar putea pune presiune pe sistemul sanitar din România.

Numărul în creştere a cazurilor de infectare cu coronavirus din ultimele zile se resimte puternic în spitalele din Capitală.

În consecință, Institutul „Matei Balș” este plin, toate cele 640 de locuri sunt ocupate. Astfel, Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” nu mai poate face internări.

Reluarea activității spitalelor

La Institutul „Victor Babes” sunt 450 de locuri, din care mai sunt libere 150. Conducerea unității sanitare se așteaptă ca până la finalul acestei săptămâni să fie ocupate toate locurile, pentru că vin mulți pacienți și, în plus, sunt preluați pacienți și de la alte spitale, așa cum este cazul Spitalului Colentina, care a fost declarat unitate COVID, dar care acum își reface circuitele pentru a-și relua activitatea.

Institutul „Victor Babeș” a preluat 15 pacienți de la Colentina, este vorba despre persoane care nu au nevoie de intervenții chirurgicale, anunță digi24.ro.

Până în prezent, în România au fost confirmate 22.760 de cazuri de persoane infectate cu noul coronvirus.

Au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 345 de cazuri noi. Este cea mai mare creștere din ultimele 6 săptămâni. Pe 7 mai numărul de cazuri depășea 390.

Controverse între Guvern și partidele de opoziție

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.117 au fost declarate vindecate și externate. Până astăzi, 1.451 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În context, opoziția parlamentară critică Guvernul pentru faptul că ”ține închise” spitalele destinate tratamentului bolnavilor de coronavirus.

PSD, ALDE și Pro România au cerut în ultimele zile insistent ”redeschiderea spitalelor”, mai exact ca spitalele din rețeaua COVID-19 să primească pentru diagnostic și tratament pacienții care nu sunt infectați cu noul coronavirus.

De cealaltă parte, factorii de decizie de la nivel guvernamental atrag atenția că este mult prea devreme să asistăm la o relaxare totală, mai ales în contextul evoluțiilor înregistrate în ultimele zile, când am asistat la o nouă creștere a numărului zilnic de infectări.

În cele din urmă, pe fondul controverselor dintre Guvern și partidele parlamentare de opoziție, Executivul a decis prelungirea pentru încă 30 de zile a stării de alertă, fără a mai trece legea pentru aprobare prin Parlament.