Raed Arafat a făcut anunțul în miez de noapte

Raed Arafat a declarat că au fost mai mulți ofițeri care au coordonat partea de stingere și au rămas acolo până au lichidat incendiul. Întrebat de ce pompierii au fost în apropiere după prima explozie, Arafat a declarat că pompierii aveau mai multe case afectate și era nevoie să fie stinse. Intervenția nu era doar pe cisterne ci și pentru a evita propagarea.

Pompierii și-au făcut rolul, decizia lor de a interveni și a răci zona, cu un anumit risc asumat, a fost o decizie pe care nu o pot comenta negativ.

Oamenii și-au făcut treaba așa cum trebuie, din păcate asumându-și anumite riscuri la locul intervenției. Cred că e ceva ce în viitor va fi foarte atent aplicat, și asta e perimetrul. Civilii și indiferent cine în afara pompierilor să nu intre în zona care este expusă în apropierea incendiului. Partea de media, locatari, civili care se uită trebuie să fie foarte departe de zona cu risc. Am mai pățit-o la Mihăilești, iar respectarea unui perimetru de siguranță, evacuarea și mesajele care se dau sunt pentru protecția celor care sunt în zonă. Când pompierul spune: îndepărtați-vă, să se depărteze, pentru că e risc, a declarat Arafat.

@focusnewstvExplozia de la Crevedia

♬ original sound – focusnewstv

Bilanțul exploziei de la Crevedia: 58 de victime din care 43 sunt angajați MAI

Ministerul Afacerilor Interne anunță că în urma exploziei de sâmbătă de la stația GPL din Crevedia au fost 58 de victime. O persoană a murit, iar cei mai mulți răniți sunt angajați ai ministerului. Incendiul a fost localizat și, după ce va fi stins, va începe o anchetă la fața locului.

Potrivit MAI „8 victime au fost după prima explozie, dintre care 1 persoană decedată (infarct, fără arsuri) și 7 persoane rănite ( 3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgență București, 4 cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni)”.

A doua explozie a făcut 50 de victime dintre care „3 persoane rănite transportate la UPU Târgoviște, 47 persoane la unități sanitare din municipiul București, cu arsuri și traumatisme”

Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi).

Pe parcursul nopții, 54 persoane au fost internate în diverse secții ale unităților sanitare, 10 dintre acestea fiind intubate.

Odată cu activarea Planului Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale, la fața locului au fost angrenate numeroase forțe de intervenție din Dâmbovița, Ilfov, Prahova.

„ISU DB: 6 autospeciale de stingere, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 11 ambulanțe SMURD , 2 puncte medicale avansate. ISU BIF – 14 autospeciale de stingere, 1 autospecială cu roboți, 1 autospecială de stingere cu pulbere și azot, 1 autoscară, 2 puncte medicale avansate, 7 ambulanțe SMURD, 4 ambulanțe SMURD cu medic, 1 echipaj CBRN, 1 punct de comandă mobil, 1 descarcerare. ISU PH – 3 autospeciale de stingere. 1 elicopter SMURD, 9 echipaje SAJ Dâmbovița. IGPR – 29 de polițiști. IGJR – 30 de Jandarmi”, a anunțat MAI.